RCS&RDS cere daune de 100 de milioane de euro de la Antena TV Group

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 14:07
3011 citiri
RCS&RDS cere daune de 100 de milioane de euro de la Antena TV Group

Compania RCS&RDS a transmis o notificare catre CNA si Consiliul Concurentei in care anunta ca va solicita daune materiale si morale in valoare de 100 de milioane de euro de la Antena TV Group, pentru denigrarea imaginii operatorului in media.

"Profitam de aceasta ocazie pentru a invedera Consiliului Concurentei faptul ca societatea Antena TV Group abuzeaza de pozitia dominanta pe care i-o confera posturile de TV cu statut must carry, Antena 1 si Antena 3, conditionand acordarea, catre distribuitorii care retransmit servicii de programe, a dreptului de retransmitere a prog cu statut must carry declarat (Antena 1 si Antenaa 3), de preluarea si retransmiterea contra-cost a posturilor de televiziune cu o audienta mai scazuta Antena 2 si Euforia lifesstyle TV", se arata in notificarea transmisa de catre RCS-RDS citata de Adevarul.

La randul sau, Antena 1 cere in instanta ca RCS&RDS sa ii plateasca daune in valoare de 60 de milioane de euro, acuzand compania de cablu-tv ca preia de la Antena 1 fara niciun cost programe pe care le transmite in retea, iar publicul plateste pentru accesul la cablu, informeaza jurnalul.ro.

Trustul Intact apreciaza ca, dupa unele estimari, sumele datorate de RCS&RDS posturilor pe care le transmite s-ar ridica la 150 milioane de euro, ceea ce face ca pentru cota de audienta a postului Antena 1, compania de cablu ar trebui sa plateasca 60 milioane de euro.

Antena 3 anunta la mijlocul lunii martie ca actionarii minoritari din RCS&RDS confirma negocierile pentru preluarea UPC, iar unirea celor doi colosi ar duce la formarea unui monopol periculos, compania nou-creata putand dicta preturile dupa bunul plac.

Potrivit presei, intre RCS & RDS si trusturile Intact si Realitatea TV ar fi izbucnit un adevarat razboi, un exemplu in acest sens fiind stirea data la finalul lunii martie de Antena3 potrivit careia 4.000 de clienti ai RCS&RDS au facut plangeri la ANPC - nemultumiti fiind de serviciile companiei.

Jurnalistii de la Adevarul comentau situatia spunand ca Antena3 si Realitatea TV se tem ca ar putea sa nu mai figureze in pachetul de programe pus la dispozitie de compania de cablu-tv celor peste patru milioane de abonati, iar acest lucru ar avea consecinte nefaste asupra afacerilor patronilor, dar si asupra activitatii PC, partidul fondat de Dan Voiculescu.

Mai mult, Societatea Antena TV Group S.A. (fosta S.C. TV Antena 1 S.A.) a solicitat Tribunalului Bucuresti, in 1 martie, deschiderea procedurii insolventei, in cazul societatii R.C.S & R.D.S S.A., potrivit datelor publicate pe saitul Tribunalului Municipiului Bucuresti. In replica, RCS&RDS a cerut insolventa Antena TV Group, scria Capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#RCS Antena daune, #RCA notificare Antena, #RCS Antena insolventa , #RDS
Comentarii
Poza sidonia
sidonia
rank 2
eu cred ca rcs-rds cauta o forma de a face bani ca sa cumpere upc-ul, ca tot nu i-a acordat raiffeisen imprumutul...