Digi | RCS & RDS continua parteneriatul pentru proiectul "Copii singuri acasa", alaturi de Salvati Copiii Romania

Comunicat de presa
Marti, 16 Octombrie 2018, ora 16:27
9551 citiri
Digi | RCS & RDS continua parteneriatul pentru proiectul "Copii singuri acasa", alaturi de Salvati Copiii Romania
Foto: CC0 Creative Commons

Grupul Digi | RCS & RDS continua parteneriatul cu organizatia Salvati Copiii, inceput in 2015, in cadrul proiectului Copii singuri acasa si ofera organizatiei servicii de telefonie mobila si fixa, printre care o linie telefonica de suport pentru copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.

In Romania, potrivit datelor colectate de Salvati Copiii de la inspectoratele scolare judetene, peste 200.000 de copii cresc fara parinti, cifra la care se adauga si cei care nu au ajuns la varsta integrarii in sistemul de educatie sau cei care au abandonat studiile sau nu au fost niciodata la scoala ori gradinita.

"Acesti copii stiu ca parintii trebuie sa munceasca departe, pentru ca ei sa aiba, in tara, tot ce le trebuie unui trai decent. Accepta aceasta realitate, dar este greu sa gestioneze, zi de zi, atat dorul, cat si acest sentiment ca sunt diferiti fata de copiii care isi au parintii aproape. Rolul nostru, la Salvati Copiii, este sa ii sprijinim atat social si pedagogic, cat si psihologic.

Dincolo de toate acestea, sunt si alte probleme grave cu care copiii se confrunta zi de zi - nu pot merge la medic, in tabere - pentru ca in multe situatii nu exista un reprezentant legal in grija caruia sa fi fost lasati, lucruri care ii izoleaza, o data in plus, de ceilalti copii. De aceea este foarte important pentru noi si sa oferim parintilor suport pentru a realiza procedurile legale necesare", a explicat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al Salvati Copiii Romania.

"Solidaritatea, educatia si voluntariatul sunt directii importante ale strategiei de responsabilitate sociala in cadrul companiei noastre. Credem ca prin sustinerea proiectului Copii singuri acasa putem contribui la reducerea riscului de abandon scolar si la consilierea lor pentru a trece mai usor peste aceasta perioada. Ca parinte, inteleg cat de importanta este prezenta adultului in viata unui copil. Prin parteneriatul cu Salvati Copiii, ne dorim ca absenta parintilor sa fie mai usor de depasit de catre copii si de catre cei in grija carora se afla", a spus Serghei Bulgac, CEO Digi | RCS & RDS.

Serviciul de consiliere, Help Line-ul 0800.070.040 si platforma www.copiisinguriacasa.ro ofera consiliere psiho-sociala si juridica, in mod gratuit, pentru parinti, tutori si copii, dar si pentru alte persoane sau institutii interesate sau implicate direct in protectia acestei categorii vulnerabile de copii.

De la infiintarea programului, peste 6.500 de copii si 4.500 de persoane in grija carora au ramas (rude, parinti) au beneficiat de ajutor si indrumare specializata.

Mai mult, demersurile sustinute de lobby si advocacy ale organizatiei au dus la modificarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului prin introducerea unei sectiuni separate pentru protectia copiilor cu parintii plecati la munca in strainatate.

Despre Digi | RCS & RDS

Digi|RCS & RDS este liderul pietei de internet, pay-tv si servicii convergente, in Romania, cu operatiuni si in Ungaria, Spania si Italia si figureaza in top 3 operatori traditionali de cablu in Europa. Infiintata in urma cu 25 de ani, compania detine aproape in integralitate cea mai moderna (state of the art) si mai extinsa retea de fibra optica din regiune, cu o acoperire de circa 7 milioane de gospodarii in Romania si Ungaria, la finalul anului 2018.

Digi aduce pe piata cele mai accesibile serviciide comunicatii electronice, atat in domeniul comunicatiilor fixe, cat si al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, in timp, intr-un beneficiu pentru milioane de clienti, care au dobandit, astfel, un acces mai rapid si mai putin costisitor la servicii de cea mai buna calitate.

In Romania, Grupul Digi este, in prezent, cel mai mare angajator privat din mediul antreprenorial local, cu aproximativ 14.000 de angajati, si contribuie la bugetul de stat si al asigurarilor sociale si de sanatate din principala sa piata cu mai mult de 120 milioane EUR anual.

In oferta de continuturi trans-media a grupului Digi figureaza televiziunea de stiri Digi 24, televiziunile sportive DigiSport 1, 2, 3, 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile de documentare Digi World, Digi Animal World, Digi Life, televiziunile de muzica UTV, Hit Music si Music Channel, radiourile ProFM, Digi FM si Dance FM, platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.

Despre Salvati Copiii Romania

Salvati Copiii este o organizatie neguvernamentala, asociatie de utilitate publica, non-profit, democratica, neafiliata politic sau religios, care militeaza activ pentru protectia drepturilor copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si cu legislatia Romaniei.

Salvati Copiii adopta o pozitie independenta in raport cu actiunile si masurile institutiilor, recunoscand ca implementarea legislatiei si a politicilor publice in materia drepturilor copiilor nu poate ignora stransa colaborare dintre autoritati, familie, copii si societatea in care fiecare actor implicat isi accepta responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic si viabil.

In calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 28 de ani de activitate, peste 1.750.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#consiliere psihologica gratuita copii, #asistenta copii singuri acasa , #RDS