RCS - RDS incarca facturile bucurestenilor

Miercuri, 19 Noiembrie 2008, ora 10:06
3879 citiri
RCS - RDS incarca facturile bucurestenilor

Mai multi abonati bucuresteni RCS-RDS sustin ca ca au de platit facturi astronomice, desi nu au vorbit niciodata pe acele numere, iar unii nici macar nu au primit telefoane mobile.

O femeie sustine ca are de platit o factura de 900 de lei pentru un numar care nu coincide cu cel care i-a fost repartizat, anunta Evenimentul Zilei.

Unii abonati au descoperit ca trebuie sa plateasca facturi astronomice pentru un numar care nu le-a fost alocat in contract. In cazul in care refuza sa achite factura compania RCS - RDS le sisteaza internetul, telefonul si cablul tv.

Reprezentantii organizatiilor care se ocupa de protectia consumatorilor spun ca oferirea de servicii care nu au fost solicitate reprezinta o vanzare fortata, interzisa prin OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor pe piata.

"Potrivit art. 53, lit. b din. ordonanta, prin vanzare fortata se intelege prestarea unui serviciu catre o persoana, fara o cerere prealabila din partea acesteia, solicitandu-i acceptarea acelui serviciu prin achitarea contravalorii. Prin urmare, consumatorul nu trebuie sa plateasca acele facturi", a declarat Mihai Titichi, sef Serviciu juridic al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

Acesta mai spune ca sistarea altor servicii, facute pe contracte diferite, reprezinta o practica comerciala agresiva.

"Consumatoarul ar trebui sa se adreseze direct Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Daca problema nu se rezolva, ar trebui sa actioneze in instanta firma", conchide Mihai Titichi.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#rds, #RCS, #factura, #astronomica, #Bucuresti, #abonat , #RDS