Scandalul RCS&RDS vs Antene, pe masa CNA

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 21:01
3253 citiri
Scandalul RCS&RDS vs Antene, pe masa CNA
Foto: ziaresireviste.ro

Consiliul National al Audovizualului va dezbate, in sedinta de marti, conflictul declansat recent intre RCS&RDS si Antena Group. Atunci se va decide daca partile vor fi sanctionate in vreun fel.

Deocamdata, Cristina Trepcea, membru CNA, a declarat, pentru Ziare.com, ca dincolo de conflictul in sine, CNA are de privit in primul rand la situatia in care se afla publicul, care era obisnuit sa primeasca anumite programe si care dintr-o data s-a vazut pus in situatia de a nu mai avea acces la ele.

RCS&RDS a anuntat vineri ca nu mai difuzeaza Antena 1 si Antena 3 pe platforma de satelit Digi. Motivul: suma considerata prea mare, de 7 milioane de euro, ceruta de Antena Group pentru retransmiterea celor doua posturi pe satelit.

Potrivit respectivului anunt, "RCS&RDS nu mai difuzeaza pe satelit posturile Antena 1 si Antena 3. RCS&RDS nu poate accepta sa plateasca peste sapte milioane de euro pe an, suma solicitata de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a canalelor Antena 1 si Antena 3".

Directorul general Antena 3, Mihai Gadea, a reactionat in aceeasi zi: "decizia de intrerupere a difuzarii acestor programe prin satelit este cu atat mai revoltatoare cu cat ea a fost luata fara vreun preaviz, ba chiar in mijlocul unor negocieri comerciale intre compania de retransmisie si institutia noastra". "Pentru a intelege mai bine caracterul abuziv, chiar josnic, al acestei actiuni, va dezvalui un detaliu din interior. Astazi (n.r. - vineri, 20 aprilie), la ora 11:00, erau programate discutii pentru prelungirea contractului, dar RCS&RDS intrerupsese deja cu multe ore inainte emisia televiziunilor din grupul Intact", a declarat Gadea la Antena 3.

Masura a fost luata mai putin de o luna inainte de declansarea campaniei pentru alegerile locale.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#RCS RDS Intact, #grila RCS RDS, #CNA sedinta RCS RDS , #RDS