Finala istorica in Champions League

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 01 Mai 2014, ora 09:33
2770 citiri
Finala istorica in Champions League
Foto: europeanmotornews.com

Editia 2013/2014 a Ligii Campionilor va avea parte de o finala istorica, fiind pentru prima data de la infiintarea competitiei cand doua echipe din acelasi oras - Atletico si Real Madrid - se vor lupta pentru marele trofeu.

"Galacticii" au obtinut calificarea in finala de la Lisabona dupa o "dubla" extraordinara cu cei de la Bayern Munchen, campioana Europei in exercitiu.

Avand o defensiva ermetica si un contraatac devastator, echipa lui Ancelotti s-a distrat cu Bayernul lui Guardiola.

De cealalta parte, surpriza Atletico a transat calificarea intr-o jumatate de ora, marcand de trei ori pe terenul celor de la Chelsea.

Astfel, pentru prima data in istoria Ligii, in finala de la Lisabona, din data de 24 mai, se vor intalni doua formatii din acelasi oras.

Finale cu echipe din aceeasi tara

Daca finala cu doua concitadine va reprezenta o noutate pentru Champions League, nu acelasi lucru se poate spune despre finalele in care s-au intalnit echipe din aceeasi tara.

Cele mai bune campionate din Europa, Premier League, Serie A, Primera Division si Bundesliga, si-au propulsat, in ultimii ani, cele mai bune doua formatii in finala Ligii.

Primii au fost spaniolii, in sezonul 1999/2000, atunci cand Real Madrid a invins Valencia la Paris, scor 3-0, prin golurile marcate de Morientes, McManaman si Raul.

Au urmat italienii, AC Milan si Juventus Torino luptandu-se pentru trofeu in finala sezonului 2002/2003, disputata pe "Teatrul Viselor" din Manchester. A fost un meci inchis, ultratacticizat, decis abia in urma loviturilor de la 11 metri in favoarea milanezilor.

In sezonul 2007/2008 a venit randul Angliei sa dea finalistele, Manchester United devenind campioana a Europei in urma unui meci greu, decis de asemenea la penaltiuri, cu Chelsea. Terry si Anelka au ratat pentru londonezi atunci.

In fine, finala de anul trecut a fost una 100% germana, Bayern Munchen cucerind cel mai ravnit trofeu din fotbalul european dupa o victorie in fata rivalei Borussia Dortmund.

Finala editiei 2013/2014 a Ligii Campionilor se va disputa in data de 24 mai pe Estadio da Luz din Lisabona.

Meciul va fi transmis in direct pe site-ul Ziare.com.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#finala Champions League 2014, #Real Madrid Atletico Champions League, #Champions League Madrid , #Champions League