Barcelona castiga la Real Madrid in El Clasico in ultimul minut de joc

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 23:40
18850 citiri
Barcelona castiga la Real Madrid in El Clasico in ultimul minut de joc
Foto: hepta.ro

FC Barcelona a castigat marele derbi al Spaniei cu Real Madrid, El Clasico, scor 3-2, la capatul unei partide entuziasmante, in care golul decisiv a picat practic la ultima faza, venind din gheata lui Leo Messi.

Prima parte a fost una deosebit de alerta, cu faze de la o poarta la alta si cu mult dinamism in cele doua ofensive. E drept ca Real a inceput mai bine, a fost echipa mai incisiva, echipa care 15-20 de minute a stat la timona partidei, fara sa aiba insa ocazii mari de a marca.

Ronaldo a semnat prima ocazie in minutul 20, cand sutul sau de la coltul careului era scos cu greu de Ter Stegen. Golul, pe undeva pe merit, avea sa vina curand pentru Real, in minutul 28, cand Casemiro a impins usor o minge in plasa, dupa ce balonul s-a dus din capul lui Ramos in bara din stanga lui Stegen. Barcelona a cerut offside, dar corect nu s-a acordat nimic.

Din nefericire pentru gazde, acestea nu au putut sa se bucure prea mult de avantaj. Caci 5 minute mai tarziu, Leo Messi a facut o faza personala superba, a trecut in viteza de doi fundasi adversi si a sutat fara sperante pe langa Navas.

1-1 a fost si scorul final al pauzei, chiar daca dupa gol s-au mai dezvoltat faze de gol si pe alocuri chiar s-a jucat cu garda jos, de la o poarta la alta.

Mai trebuie remarcat ca Bale s-a rupt in minutul 39 si a fost schimbat cu Asensio, el fiind inca nerecuperat medical 100 la suta, dar fiind fortat de Zidane pentru acest El Clasico.

Partea secunda a semanat mai mult cu un concurs de aptitudini intre portarii celor doua echipe, atat Navas cat si Ter Stegen remarcandu-se cu mari parade. Si din nou parca s-a jucat de la o poarta la alta, cu echipe deschise la efort si cu putine griji pentru defensiva.

Si acest lucru s-a vazut pentru ca au fost lasate spatii, iar ocaziile de gol au curs in ambele careuri. Ronaldo a incercat o foarfeca nereusita in minutul 65, Suarez a sutat in Navas din cativa metri dupa o pasa de efect a lui Iniesta, iar acestea sunt doar doua exemple sa spunem, din cate faze de gol au fost.

Golul a venit insa pentru Barcelona, in minutul 73, gol marcat de Rakitici, dupa un sut minunat de la 16-20 de metri, fara sperante pentru Navas, care s-a dovedit in sfarsit invins in acest mitan.

Iar cum un necaz nu vine niciodata singur, peste 4 minute Sergio Ramos a vazut rosu direct la un atac la Leo Messi, un atac urat cu ambele picioare inainte, sanctionat aspru de arbitrul Hernandez.

Cu om in plus si circa 10 minute pana la final, toata lumea se astepta la o dominare si o posesie prelungita a Barcei. Nu a fost sa fie asa, iar Barcelona s-a pacalit dupa o schimbare inspirata a lui Zidane, care l-a introdus pe James si columbianul a marcat in minutul 86, dupa o centrare perfecta la coltul scurt marca Marcelo.

Un El Clasico de care ne-a parut sincer rau ca se termina, un meci cu faze de mare efect, multe faze gol, multe parade ale portarilor, meci de 5 stele, cel mai frumos meci al sezonului din Spania.

Cel mai frumos meci al sezonului de pana acum nu a vrut insa sa se termine indecis, iar in minutul 92, in ultima faza a partidei, pentru ca se acordasera 2 minute de prelungiri, Barcelona a dat lovitura. Dupa o incursiune excelenta a lui Sergi Roberto, care a mers cu mingea cale de 30-40 de metri, mingea a ajuns pana la urma la Messi in plin careu, iar acesta a sutat cu sete la coltul scurt, pentru o mare victorie.

3-2 final, dupa o partida mai mult decat nebuna, care aprinde acest final de sezon in Spania, Real si Barca avand acum acelasi punctaj, 75, madrilenii avand insa acea restanta cu Celta Vigo.

Ultimul gol al lui Messi a insemnat al 500-lea pentru el la Barcelona in toate competitiile.

Desfasurarea intalnirii:

Final de meci, Barcelona castiga cu 3-2 in ultima faza!

Min.92: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Barcelonaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! 3-2 in ultima secunda practic a partidei, ce final de meci pe Santiago Bernabeu. Sergi Roberto a facut o cursa de exceptie, i-a pasat lui Messi in plin careu, sut la coltul scurt si victorie catalana!!

Min.89: Ocazie buna Asensio, scoate cu greu Ter Stegen. E un Clasico de poveste.

Min.86: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Reaaaaaaaaal! James egaleaza cam la prima faza ofensiva pe care o are, ataca bine columbianul coltul scurt la centrarea lui Marcelo, este 2-2!!!

Min.82: Intra James in locul lui Benzema, noua schimbare la Real.

Min.82: Sut de la distanta Messi, cam din aceeasi situatie din care a marcat Rakitici, acum Navas scoate.

Min.80: Fault din spate Kovacici la Messi, i se da cartonas galben.

Min.79: Pique in plin careu putea inchide meciul, la 3-1, dar Navas scoate un brat salvator si se salveaza situatia.

Min.77: Rosu direct luat de Sergio Ramos, dupa un fault dur la Leo Messi! Se rupe acest joc, fix cand mai erau circa 10 minute pana la final. Sunt proteste masive pe teren.

Min.72: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Barcelonaaaaaaaaaaaaaaa! 2-1 pentru catalani dupa un sut minunat de la distanta, 16-20 de metri, semnat de Rakitici. Ce final vom avea pe Santiago!

Min.71: Prinde Ter Stegen un sut bun dat de Asensio la coltul scurt.

Min.69: Iese Casemiro, intra Kovacici, iese Alcacer si intra Gomes, cate o schimbare in fiecare tabara.

Min.68: Pasa minunata semnata de Iniesta, Suarez reia din cativa metri in plin Navas. Apoi Messi trage de la distanta si boxeaza Navas. Ce meci avem!!

Min.67: Ronaldo singur din cativa metri cu poarta goala reia peste poarta, din pasa lui Asensio!!

Min.65: Cristiano incearca o reluare fantezista din foarfeca, in plin careu, dar nu ii iese nimic.

Min.58: Ocazie uriasa Pique! Lovitura de cap perfecta dupa un corner, Navas scoate in extremis in lateral!!

Min.55: Alcacer e singur cu Navas dar trage cu spitul, varianta fantezista si scoate portarul din Costa Rica. Se anima jocul si e frumos.

Min.53: Parada buna a lui Stegen dupa lovitura de cap din cativa metri a lui Benzema. Din nou Real incepe mai bine!

Min.48: Sut bun de la distanta Kroos, scoate in corner Ter Stegen.

Incepe partea secunda!

Pauza, 1-1 Real - Barca!

Min.43: Jordi Alba apare periculos in plin careu dupa o centrare a lui Messi, dar reia alaturi.

Min.39: Prima schimbare la Real, iese Bale, accidentat, intra Asensio.

Min.38: Umtiti ia galben dupa un fault dur la Ronaldo.

Min.37: S-a rupt Bale, care si asa venea titular azi inca nerefacut complet medical. Sa vedem cine va intra in locul sau.

Min.35: Sut bomba de la distanta semnat de Modrici, Ter Stegen scoate cu greu in lateral. Ce ocazie!!

Min.33: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Barcelonaaaaaaaaaaaaaa! Messi face o faza exceptionala, scapa din preluare de un adversar, il pacaleste cu o fenta pe urmatorul si reia usor pe langa Navas. E 1-1 si se joaca El Clasico, parca de acum incepe partida!!

Min.28: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Real Madrid! Centrare perfecta Marcelo, Ramos reia cu capul in bara, mingea ajunge la Casemiro care impinge usor balonul in plasa, este 1-0!

Min.27: Primul corner pentru Real Madrid vine acum!

Min.24: Sut Ronaldo din afara careului, mult peste poarta.

Min.21: Probleme pentru Messi, care iese de pe teren plin de sange pe fata, dupa ce Marcelo l-a lovit cu cotul in plina figura pe starul argentinian.

Min.20: Cea mai mare ocazie de pana acum! Cristiano suteaza in forta din coltul careului, Ter Stegen scoate cu greu in fata!

Min.18: Doua mari ocazii la cele doua porti! Intai Benzema trage slab de la marginea careului si Stegen prinde lejer, apoi la faza imediat urmatoare Suarez reia foarte prost dupa o pasa perfecta a lui Alcacer in plin careu.

Min.17: Ronaldo surprins in offside, desi putea scapa periculos spre poarta lui Ter Stegen.

Min.11: Avem deja primul galben al jocului. Messi e faultat dur din spate de Casemiro, care primeste corect cartonas galben.

Min.10: Ocazie buna a Barcelonei! Suarez a avut o situatie buna de la 20-25 de metri, central, sutul a venit in forta, cu stangul, dar usor alaturi. Prima bila alba a Barcelonei in partida.

Min.8: Ritmul de la inceput s-a mai domolit, dar tot Real este la timona partidei.

Min.5: Sut de la distanta Cristiano, prinde usor Ter Stegen.

INFO: Leo Messi nu a mai marcat in El Clasico de 3 ani, din 2014 si de 6 meciuri Real - Barca consecutive. Pe atunci, antrenor la Barca era Gerardo Tata Martinez.

Min.3: Carvajal intra frumos si impetuos in careu, dar centrarea sa se pierde printre jucatorii Barcei. Catalanii au inceput extrem de prudent jocul, se apara pe 2 linii oaspetii.

Min.2: Cade Ronaldo dupa un contact cu Umtiti in careu, se cere penalti, Hernandez nu da nimic, deja e prima faza litigioasa.

Incepe partida!

21.44: Alejandro Hernandez este arbitrul de centru.

21.43: Se canta frumosul imn al lui Real, toata lumea abia asteapta sa inceapa aceasta partida. In tur, in La Liga, scorul a fost 1-1 pe Camp Nou, cu un gol marcat de Sergio Ramos in ultimele minute de joc.

21.41: Avem imagini de pe Santiago Bernabeu, sunt peste 80.000 de oameni acolo, o atmosfera de vis, o coregrafie deosebita facuta de fanii gazda, iar chiar acum jucatorii intra pe gazon.

20.47: Avem si echipele de start pentru marele meci:

Real Madrid: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Casemiro, Modrici, Kroos - Bale, Benzema, Cristiano.

Rezerve: Casilla, Danilo, Kovacici, Isco, James, Asensio, Morata.

Antrenor: Zinedine Zidane.

Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba - Busquets, Rakitici, Iniesta - Messi, Suarez, Alcacer.

Rezerve: Cillessen, Denis Suarez, Arda, Mascherano, Digne, Gomes, Alena.

Antrenor: Luis Enrique.

20.10: Mai sunt mai putin de 2 ore pana la startul marii partide, dar pana atunci va propunem sa va delectati cu cele mai frumoase goluri marcate in El Clasico, in ultimii 16 ani, in VIDEO-ul de mai jos:

Dupa 32 de etape, Real Madrid are 3 puncte avans fata de Barcelona (75 fata de 72) si acest meci pare decisiv in lupta la titlu, avand in vedere ca madrilenii mai au si o restanta cu Celta Vigo, echipa calificata deja in semifinalele Europa League.

Real nu ii are in lot pe Varane si Pepe, ambii accidentati, in timp ce Barca nu se poate baza pe Neymar (suspendat), dar nici pe Rafinha, Vidal si Mathieu, toti 3 indisponibili din punct de vedere medical.

Va fi al 174-lea meci direct intre cele doua (doar in Primera), care aniverseaza in acest 115 ani de la primul meci direct din istorie. Per total, cele doua s-au intalnit fata in fata pe gazon de 233 de ori.

Messi ramane omul cu cele mai multe goluri in El Clasico, 21, iar la intalniri directe conduce inca Real, cu 72 de victorii, 4 mai multe ca Barcelona.

Citeste aici avancronica partidei

Antrenorul oaspetilor, Luis Enrique, a fost unul dintre cei 17 jucatori care a imbracat tricoul ambelor mari rivale, ca si Gica Hagi.

Ce spune Luis Enrique inainte de El Clasico, in fata lui Real Madrid: Fara indoiala ca este o finala

Echipe probabile:

Real Madrid (4-3-3): K. Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modrici, Casemiro, Kroos - Isco, Benzema, C. Ronaldo.

Antrenor: Zinedine Zidane.

FC Barcelona (3-5-2): Ter Stegen - Mascherano, Pique, Umtiti - S. Roberto, Rakitici, Busquets, Iniesta, J. Alba - Messi, Suarez.

Antrenor: Luis Enrique.

Partida va putea fi urmarita in 185 de tari, iar audienta va ajunge la peste 650 de milioane de oameni.

Jocul incepe la 21.45 si va fi televizat pe DigiSport si DolceSport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Real Madrid Barcelona LIVE text, #El Clasico Barcelona versus Real Madrid, #Live Ziare com Barca versus Real , #FC Barcelona
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Min.32: Când vine lansat, lui Messi n-ai ce-i face!