Presa internationala, intre fantastica Barcelona si umila Madrid

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 14:12
3285 citiri
Presa internationala, intre fantastica Barcelona si umila Madrid

Publicatiile de sport din intreaga lume au comentat in termeni fastuosi victoria Barcelonei in fata rivalei Real Madrid, scorul de 2-1, chiar pe pe Santiago Bernabeu, si au criticat evolutia modesta a "galacticilor".

Iata cateva titluri si analize:

As (Spania) titreza: "Mourinho se da cu capul de pereti" si scrie ca "infrangerea s-a produs in cea mai rea forma posibila. Dupa ce a incercat orice impotriva Barcelonei, atac si aparare, Mourinho s-a inclinat din nou deoarece nu a tinut cont de virtutiile celor mai talentati jucatori si de ajutorul tribunelor. Nimic nu l-a salvat. Scorul de 1-0 la pauza, singura reusita a meciului, a fost o minciuna, chiar daca aceasta minciuna ii va consola pe multi dintre suporterii Realului, dezorientati de discursul sau derutant.

Marca (Spania) a titrat pe prima pagina a ziarului de joi titlul "Istoria care nu se mai termina", cu urmatoarele repere: "Mourinho continua sa nu gaseasca cheia si ramane fara solutii in fata Barcelonei. Doar Casillas si Cristiano Ronaldo au salvat echipa de la un nou naufragiu iar "Talismanul" Puyol si Abidal, doi aparatori, au daramat un Madrid de nerecunoscut.

Mundo Deportivo (Spania), cotidianul publicat in capitala Cataloniei a titrat "Inimitabila si invincibila", notand urmatoarele: "Barca s-a intors pentru a da o noua lectie de fotbal Madridului pe Bernabeu."

Sport (Spania) se pronunta sec in titlul "Barca curata un Madrid mai murdar" si clarifica: "FC Barcelona i-a facut o noua baie Madridului si a facut un pas mare spre semifinalele Cupei Regelui, dupa victoria pe Bernabeu cu scorul de 2-1. Puyol si Abidal au remontat, in repriza a doua, golul initial al lui Cristiano Ronaldo si au aruncat in aer abordarea ultradefensiva si excesiv de dura a jocului impus de Mourinho."

Gazzetta dello Sport (Italia) atribuie urmatorul titlu "El Clasico din Cupa este al Barcelonei" si explica: "In turul sferturilor Cupei regelui, Real Madrid a fost batuta de Barcelona cu scorul de 2-1, pe Bernabeu. A marcat Ronaldo, insa apoi Puyol si Abidal au intors rezultatul. Sa castigi pe Bernabeu cu golurile a doi fundasi inseamna ca Guardiola a reusit transformarea Barcei intr-o echipa-simbol in care toti fac de toate."

Corriere dello Sport (Italia) clarifica inca din titlu, "Puyol, Abidal, ce echipa e Barcelona!" si conchide: "Catalanii au invins cu 2-1, castigand pe Bernabeu, in El Clasico, in meciul tur din sferturile de finala din Cupa Regelui. Echipei lui Mourinho nu i-a fost suficient golul lui Ronaldo."

SportMediaset (Italia) titreaza "Intodeauna Barcelona, Real KO" si noteaza: "Inca o data Barcelona. La fel cum s-a intamplat in intalnirea din decembrie trecut, catalanii au invins intorcand rezultatul."

Tuttosport (Italia) semnaleaza: "Din nou Barcelona si blestemul lui Mourinho continua. Echipa lui Guardiola a invins remontand pe terenul din Madrid in partida tur din sferturile Cupei Regelui."

L'Equipe (Franta) are un titlul sugestiv, "Barca nu-si iese din mana" si comenteaza: "Un gol al lui Abidal spre finalul partidei a consfintit a treia victorie consecutiva contra lui Real Madrid. Barcelona este neinvinsa dupa sapte partide pe Bernabeu."

Ole (Argentina) analizeaza critic meciul "Portughezii impotriva lui Messi" si remarca: "Portughezii lui Mourinho l-au maltratat pe Messi. Pepe l-a calcat pe mana, Coentrao l-a plesnit cu palma, Carvallho l-a lovit din spate. Premeditare sau febra jocului?", se intreaba jurnalistii de la cotidianul sud-american si continua: "Argentinianul nu a stralucit de data aceasta, dar a fost determinant in joc."

A Bola (Portugalia) vine cu titlul "Mourinho nu obtine acasa victoria impotriva lui Guardiola" si interpreteaza subiectiv meciul: "Aceasta victorie, cu 2-1, nu il apropie pe Guardiola in clasament, ramanand la aceeasi distanta de Mourinho in campionat, chiar daca a pus in sah posibilitatea de calificare a Realului in Cupa."

The Sun (Anglia) observa ca Pepe a provocat o furtuna dupa ce la calcat pe mana pe Messi pe Bernabeu si intituleaza simplu articolul "Real Madrid 1 Barcelona 2".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#presa internationala Barcelona Real Madrid, #Barcelona victorie Real Madrid, #el clasico 2012 , #FC Barcelona
Comentarii