E roman, joaca fotbal si face senzatie la Real Madrid

Luni, 07 Martie 2011, ora 18:41
4447 citiri
E roman, joaca fotbal si face senzatie la Real Madrid

Juniorii romani sunt la mare cautare la Real Madrid. "Galacticii" au in curte doi tineri fotbalisti "tricolori" care au impresionat pe toata lumea.

Dupa Nicusor Craiu, acum a venit randul unui alt pusti, David Vraciu, sa isi spuna povestea pe site-ul Federatiei Romane de Fotbal.

David are o poveste fascinanta. La 7 ani a plecat in Spania pentru a da probe de joc la FC Barcelona, dupa ce jucase in tara pentru Steaua si Academia lui Hagi. A fost acceptat imediat de catalani, insa dupa numai un sezon s-a transferat la marea rivala, Real Madrid.

Cititi mai jos un interviu extraordinar cu David Vraciu:

Pare incredibil ca la o varsta atat de frageda, de nici noua ani, un junior din Romania sa fi evoluat deja si pentru FC Barcelona, si pentru Real Madrid...

Da, asa pare, dar nu este o intamplare, tata mi-a zis ca este doar un inceput de drum. Cand aveam aproape cinci ani, am ajuns in Bucuresti la fratele meu, care se antrena cu Steaua, si i-am rugat pe parintii mei sa mai stam cateva zile. Am ramas la Steaua, am jucat intr-o grupa de copii mai mari decat mine cu un an, apoi am jucat la Academia Hagi. Am avut tricoul cu numarul 10 si m-am simtit iubit de toata lumea. Cand tata a vorbit cu un impresar si cu un prieten, am hotarat sa nu mai asteptam nicio secunda si am plecat la Barcelona. Am mers cu masina, eram obosit dupa un drum atat de lung... Dar dupa patru zile de teste a fost foarte bine, m-au pus si sa joc singur cu trei copii si am castigat cu 3-2.

Cum a fost sezonul petrecut la juniorii Barcelonei si de ce ai preferat sa pleci la Real Madrid?

A fost un an foarte bun la Barcelona. Am jucat cu numarul meu preferat, 10, si am dat 34 de goluri in campionat si 30 in amicale. Am invatat in aceasta perioada jocul de echipa si trei cuvinte pe care nu pot sa le mai uit: preluare, pasa si rapid. Spuneam aceste cuvinte si cand luam pauza de apa. Am inceput si scoala... Am intrat direct in clasa a doua si am invatat catalana, castiliana si engleza. Anul trecut, in toamna, cand mi-a spus tata despre discutiile cu Real Madrid, am crezut ca e o gluma, dar dupa o luna de teste si doua turnee am reusit sa implinesc visul oricarui fotbalist: sa joc la Real, cel mai mare club din lume. Acum sunt coleg cu Theo, baiatul lui Zinedine Zidane, si cu alti copii foarte talentati. Cand a inceput campionatul, s-au ales trei capitani: unul de colegi, unul de antrenori si eu de catre club. Tata mi-a zis ca asta e cea mai mare recompensa pentru mine. Iar fratele meu mai mare, Stefan, este mijlocas si joaca si el la un satelit al lui Real Madrid, Canillas.

In meciul de acum doua etape, 11-0 cu Barrio Pilar, ai marcat cinci goluri. Le mai tii minte pe fiecare dintre ele si poti sa-mi povestesti pe scurt cum le-ai inscris, rand pe rand?

Primul gol a fost dintr-o actiune personala, am inceput-o de pe dreapta si am terminat-o cu un sut pe coltul lung. Apoi am dat doua goluri din lovituri libere. Pe celelalte le-am marcat dupa un "un-doi" si dintr-un sut din afara careului. Doar ca ultimul a fost deviat de un fundas. Pana acum am castigat toate meciurile din liga, si in ultima etapa am batut-o ieri cu 13-0 pe San Roque, eu am dat trei goluri si patru pase de gol.

De cate ori ai inscris pana acum in acest campionat?

Am 22 de goluri in campionat, dar am marcat si in meciurile amicale de noua ori.

Esti un mijlocas ofensiv de picior stang. Ce jucator de la echipa de seniori a lui Real te inspira cel mai mult?

Imi place cum joaca Ozil, numai ca tata ma invata mereu sa zic ca stilul meu se bazeaza foarte mult pe explozie si viteza.

Ai evoluat vreodata, chiar daca doar in joaca, impotriva unor juniori mai mari ca varsta decat tine? Daca da, s-au suparat atunci cand i-ai driblat?

Ultimele doua vacante de vara mi le-am petrecut in Romania si am jucat meciuri si turnee cu copii mai mari decat mine chiar si cu trei-patru ani. In Spania am avut foarte multe meciuri oficiale cu copii care erau mai mari cu unul sau doi ani. Cred ca este foarte greu de suportat sa fii depasit prin dribling de unul mai mic, de aceea nu mi-as dori sa fiu in pielea lor.

Ce amintire haioasa ai de cand erai foarte mic?

Cand aveam 3-4 ani, parintii ma imbracau mai tot timpul cu tricouri cu numarul 10 si cu numele lui Hagi. Cand ma intrebau oamenii, le spuneam ca sunt "Hagi Union", pentru ca nu puteam sa pronunt "junior"... Chiar daca sunt mic, stiu ca trebuie sa le multumesc oamenilor care m-au ajutat: Stefan Sames, Vasile Aelenei, Costi Falina, Paul Peniu, Sorin Condurache, Miron Ion, Ionel Bolfa si multi altii. Si ma rog de fiecare data inainte de a pleca din casa la Dumnezeu sa fiu sanatos si ii multumesc in fiecare seara pentru tot ce mi-a oferit.

Joaca la Real Madrid si vrea in nationala Romaniei

"Noul Messi" e roman si joaca deja la FC Barcelona

Ziare.com a relatat inca de anul trecut povestea lui David Vraciu, "noul Messi" venit din Romania pentru a face cariera la FC Barcelona.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#David Vraciu Real madrid, #fotbalist roman Real Madrid, #noul Messi David Vraciu , #stiri Real Madrid