Real Madrid protesteaza oficial dupa ultima decizie luata in Spania

Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 22:01
5206 citiri
Real Madrid protesteaza oficial dupa ultima decizie luata in Spania
Foto: Instagram/Real Madrid

Clubul Real Madrid a trimis o scrisoare de protest Federatiei spaniole de fotbal (RFEF) privind intentia La Liga de a organiza un meci in SUA, la Miami.

Printre altele, reprezentantii campioanei Europei spun ca este ''fundamental'' ca echipele din La Liga sa joace pe propriile terenuri atat in partidele de acasa, cat si in cele din deplasare, pentru ''integritatea si egalitatea'' meciurilor.

''In primul rand, am dori sa precizam ca Real Madrid nu a fost niciodata informat ca La Liga intentioneaza sa organizeze un meci intr-o alta tara. (...) Nu ni s-a cerut niciodata opinia desi un astfel de meci afecteaza competitia in care participam'', se arata printre altele in scrisoare.

La inceputul lunii, presedintele La Liga, Javier Tebas, afirma ca este hotarat sa continue demersurile pentru disputarea unui meci in Statele Unite, in ciuda opozitiei pe care o intampina in Spania.

"Meciul in Statele Unite este vital pentru strategia noastra de acolo si nu vom renunta la acest demers. Daca vrei sa faci ca industria sa fie una globala, asa cum vrea La Liga, daca vrem sa fim cea mai mare industrie in lumea sportului, atunci este obligatoriu sa intram pe piata din Statele Unite. SUA reprezinta pentru noi a doua cea mai mare piata pentru drepturile de televiziune, este o industrie sportiva consolidata, cu o crestere uriasa pe social media si platforme digitale", a afirmat Tebas.

Sindicatul fotbalistilor din campionatul Spaniei a declarat ca se opune proiectului reprezentantilor La Liga de disputare a unui meci in Statele Unite, la Miami, dupa ce si Federatia spaniola de fotbal respinsese proiectul.

"Confruntat cu o lipsa de informatii din partea La Liga referitoare la aceasta chestiune, AFE isi exprima dezacordul fata de aceasta propunere'', se mentiona intr-un comunicat al Sindicatului.

Conducerea AFE a mentionat ca La Liga nu beneficia de autorizatiile necesare pentru a demara un asemenea proiect.

Federatia spaniola de fotbal a respins solicitarea reprezentantilor La Liga ca partida dintre Girona si FC Barcelona, din 26 ianuarie, sa se dispute la Miami.

''O scrisoare a fost trimisa in cursul diminetii de vineri catre conducerea La Liga in care propunerea este respinsa pe motiv ca nu este in concordanta cu reglementarile internationale'', mentiona sursa citata.

In conformitate cu regulamentele FIFA, orice meci din cadrul unei competitii interne europene care se doreste a fi jucat intr-o alta tara trebuie sa aiba aprobarea Federatiei din tara respectiva, a UEFA, a Federatiei din tara unde urmeaza sa se dispute partida si a confederatiei regionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Real Madrid protest Spania , #stiri Real Madrid