Barbatul care a rapit baietelul din Focsani fusese eliberat in baza legii recursului compensatoriu

Joi, 22 August 2019, ora 14:57
9345 citiri
Barbatul care a rapit baietelul din Focsani fusese eliberat in baza legii recursului compensatoriu
Foto: Arhiva Pixabay

Barbatul de 49 de ani care a rapit ieri un baietel din Gradina Publica din Focsani este recidivist.

A fost condamnat, in 2014, la 12 ani pentru viol asupra unui minor, dar a iesit din penitenciar in 2017, dupa ce a beneficiat de prevederile Legii recursului compensatoriu.

Barbatul a ademenit, ieri, un baietel de 9 ani, l-a dus pe centura Focsaniului unde a incercat sa intretina raporturi sexuale cu micutul, dupa cum a recunoscut la audieri, relateaza "Realitatea de Vrancea."

Baiatul a ripostat, spunand ca-l doare, dupa care agresorul a continuat, insa s-a oprit speriat de filtrele Politiei si a dus copilul inapoi in parc.

Suspectul este din comuna Buciumeni, judetul Galati. El a fost retinut si va fi prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva.

Cine este rapitorul

Potrivit sursei citate, numele acestuia este Danut Trita si a fost liberat conditionat pe 6 noiembrie 2017, in urma propunerii Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focsani.

Danut Trita si-a inceput executarea pedepsei pe 4 noiembrie 2009 si trebuia sa ramana incarcerat pana in octombrie 2020.

Inclusiv procurorul de sedinta a pus concluzii de admitere a propunerii comisiei si nu a contestat decizia de liberare conditionata.

"Din caracterizarea condamnatului emisa de Administratia locului de detinere, rezulta ca acesta, in timpul executarii pedepsei, in prima perioada, a intampinat probleme de adaptare, ulterior manifestand un comportament in general corespunzator normelor institutionale, a participat sporadic la activitati lucrative, a participat la programe si activitati socio-educative, a fost sanctionat disciplinar de 2 ori si recompensat de 5 ori, de doua ori cu RMD (ridicarea masurii disciplinare -n.red.) si beneficiaza de suport din partea mediului familial," motiveaza magistratii.

Prevederile nocive

Prevederile din Legea recursului compensatoiu in baza carora mii de recidivisti au fost liberati conditionat au fost introduse si sustinute in Parlament de coalitia PSD-ALDE.

Potrivit prevederilor Legii recursului compensatoriu, detinutii care au stat in conditii improprii beneficiaza de sase zile libere la fiecare 30 de zile executate.

In prima zi de aplicare a legii, 19 octombrie 2017, un numar de 529 de detinuti au fost eliberati, urmand ca pana acum peste 19.000 de detinuti sa fie eliberati gratie acestei legi.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#lgea recursului compnesatoriu, #pedofuil eliberat psd alde , #PSD