Sfaturile politistilor in fata valului de infractiuni violente: Atentie sporita la strainii care va abordeaza pe strada

Duminica, 20 Ianuarie 2019, ora 12:34
4729 citiri
Sfaturile politistilor in fata valului de infractiuni violente: Atentie sporita la strainii care va abordeaza pe strada
Foto: Captura Youtube/Ora de Sibiu

In conditiie in care in ultima perioada s-au inmultit furturile, spargerile de case, talhariile sau alte infractiuni cu violenta, locuitorii judetului Ialomita sunt invatati de politisti cum sa evite infractorii. Oamenii sunt sfatuiti sa tina cont cui permit accesul in casa pentru ca, de multe ori, strainii pot avea alte intentii ascunse.

Un numar de aproximativ 14.000 de detinuti au fost eliberati in ultimul an in baza recursului compensatoriu, iar unii dintre acestia au recidivat, cazurile fiind prezentate de mass-media. In acelasi timp, legislatia penala a fost relaxata in Parlament.

In acest context, infractorii au prins curaj, relevant fiind cazul celor patru hoti care au spart, in plina zi, casa fostului general de politie Toma Zaharia.

Cele mai grave cazuri sunt insa cele de crima. Un tanar de 25 de ani a murit, in weekend-ul trecut, la Spitalul din Medias, judetul Sibiu, acesta fiind injunghiat in urma unui conflict izbucnit intre mai multi localnici, intr-un club, apoi continuat in strada. Agresorul fusese eliberat recent in baza recursului compesatoriu.

Sfaturile politistilor din Ialomita

"Aveti grija cui permiteti accesul in casa! Strainii pot avea alte intentii si puteti deveni cu usurinta victima unui furt sau a unei inselaciuni!", isi incepe comunicatul de presa IPJ Ialomita. Politistii fac o lista de recomandari pentru locuitori.

- Daca la usa dumneavoastra se prezinta persoane care se recomanda de la diverse institutii (asistenti sociali, gaz, electrica, cablu, telefonie etc.), sau va ofera anumite servicii (deratizare, coserit etc.), nu le permiteti accesul in locuinta pana nu verificati daca a fost solicitat sprijinul acestora, la institutia unde pretind ca lucreaza.

- Nu permiteti accesul in locuinta persoanelor necunoscute care va ofera diverse produse sau promotii atragatoare.

- Manifestati atentie sporita la strainii care va abordeaza pe strada sau in jurul blocului sub diferite pretexte.

- Fiti prudenti si nu le oferiti detalii despre dumneavoastra sau despre vecini. Este posibil ca acestia sa va urmareasca, sa incerce sa se imprieteneasca cu dumneavoastra si sa afle detalii care sa le faciliteze comiterea unei infractiuni.

- Incercati sa retineti cat mai multe semnalmente ale acestora.

- De asemenea, va recomandam sa nu va lasati incantati de ideea ghicitului viitorului, ori de alungarea raului. Totodata, nu incredintati bani sau bijuterii persoanelor care pretind a va "descanta" pentru a afla ce se va petrece in viitor.

- Daca, din diferite motive, ati primit in casa persoane necunoscute, nu le oferiti posibilitatea sa afle unde depozitati banii sau alte bunuri de valoare. Nu le lasati nesupravegheate nici macar pentru cateva secunde!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#politisti sfaturi hoti, #infractori recurs compensatoriu, #talhari recidivisti , #stiri recurs compensatoriu