Consiliul Cultelor din Romania sustine referendumul cu argumente din traditia iudaica si scrierile islamului

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 13:27
3777 citiri
Consiliul Cultelor din Romania sustine referendumul cu argumente din traditia iudaica si scrierile islamului
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Consultativ al Cultelor din Romania (CCCR) sustine referendumul pentru definirea casatoriei ca "uniune intre un barbat si o femeie", aducand argumente precum traditia iudaica si scrierile Islamului.

"Consiliul Consultativ al Cultelor din Romania saluta cu speranta decizia de organizare, in zilele de 6-7 octombrie 2018, a referendumului pentru clarificarea textului Constitutiei Romaniei, in sensul de inlocuire a formularii privind casatoria ca 'uniune intre soti', cu formularea 'uniune intre un barbat si o femeie'", se arata intr-un comunicat de presa remis miercuri Ziare.com.

CCCR arata ca initiativa Coalitiei pentru Familie are ca scop inlaturarea oricarui echivoc cu privire la termenul "soti", "precizand ca numai uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie se poate numi casatorie; mai precis, termenul de casatorie neputand fi utilizat decat pentru a defini realitatea uniunii stabile intre un barbat si o femeie".

Consiliul Consultativ al Cultelor din Romania aduce ca argument traditia iudaica: "Inca din Tora este inscris faptul ca familia trebuie sa fie uniune intre un barbat si o femeie, iar cel care nu indeplineste aceasta porunca incalca credinta in Dumnezeul Unic.

Potrivit invataturii crestine, familia intemeiata pe casatoria intre un barbat si o femeie a fost binecuvantata si cinstita de Mantuitorul Iisus Hristos prin prezenta Sa, a mamei Sale si a ucenicilor Sai, la Nunta din Cana Galileii, unde a savarsit minunea transformarii apei in vin (cf. Ioan 2, 1-11), aratand astfel valoarea sfanta a familiei conjugale", se arata in documentul citat.

Comunicatul mai precizeaza ca, "in scrierile islamului (Coran si Sunnah), familia este definita ca uniunea intre un barbat si o femeie, iar drepturile si responsabilitatile fiecarui membru al familiei sunt indicate detaliat si ocrotite".

"In acest sens, Consiliul Consultativ al Cultelor din Romania isi reafirma sustinerea sa pentru definirea mai precisa in textul Constitutiei a casatoriei ca uniune intre un barbat si o femeie, asa cum a decis deja in sedinta sa de lucru din 20 iunie 2013.

Familia naturala si traditionala se intemeiaza, asadar, pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pentru a cultiva iubirea reciproca si a da nastere la copii. Doar astfel inteleasa, familia asigura perpetuarea societatii umane", mai transmite Consiliul.

De asemenea, CCCR indeamna cetatenii sa participe la referendumul pentru familia traditionala si "sa spuna DA familiei binecuvantate de Dumnezeu, prin care se asigura viitorul Romaniei".

"In statele democratice, fiecare cetatean se implica activ in viata sociala, mai ales cand este chemat sa se pronunte prin vot asupra unui proiect de lege important. Participarea cetatenilor romani la acest referendum decizional pentru definirea clara a casatoriei in Constitutia Romaniei este, deci, un act profund democratic, sustinut de cultele religioase pentru afirmarea familiei ca institutie umana creata si binecuvantata de Dumnezeu Creatorul universului si al omului, potrivit invataturii religiilor monoteiste iudaism, crestinism si islam.

Astfel, marturia comuna a cultelor religioase din Romania exprima coresponsabilitatea si cooperarea lor pentru binele societatii romanesti", mai sustine sursa citata.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CCCR referendum familie traditionala , #biserica
Comentarii