Preotul Necula: Referendumul e despre nevoia de siguranta a majoritatii, care e bulversata. Nu ne luati de prosti, ca nu suntem!

Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 17:08
20364 citiri
Preotul Necula: Referendumul e despre nevoia de siguranta a majoritatii, care e bulversata. Nu ne luati de prosti, ca nu suntem!
Foto: Facebook/Constantin Necula

Consilierul de imagine al Mitropoliei Ardealului, preotul Constantin Necula, afirma ca referendumul din 6-7 octombrie este despre "nevoia de siguranta a majoritatii, care e bulversata din toate punctele de vedere" si ca "nu are nicio legatura cu politicul".

"Referendumul este despre nevoia de siguranta a majoritatii, care este bulversata din toate punctele de vedere, care este afectata de marele marasm politic in care traim, de tradarea multora dintre idealurile sociale prin care unele partide si-au facut intrarea in viata lor 'intima' si despre modul in care se gestioneaza la ora actuala o imagine. (...) Nu are nicio legatura cu politicul.

Am spus-o si o repet, daca ma cununa un primar PSD, la cununia civila, nu inseamna ca sunt pesedist de a doua zi", a declarat preotul Constantin Necula.

El considera ca a merge si a vota la referendumul pentru redefinirea familiei inseamna, de fapt, a arata ca "iti iubesti aproapele si a spune ca uneori nu e OK cum gandeste".

"E posibil sa ne inraiasca (referendumul - n.red.), dar eu sper, nadajduiesc in toata inima, in dragostea crestinilor pentru Hristos. Sa citeasca si 'Imnul iubirii', nu doar partea de morala.

Vreau sa le atrag atentia si celor care ne acuza de moralism: da, Biserica este moralista, ca nu are cum sa fie altfel, ca nu este nici desene animate, nici sindicat, dar ceea ce face o face cu adanca evlavie si cu mare dragoste fata de oameni.

Poate ca nu ar fi rau daca ati asculta rugaciunile Liturghiei si daca ati vedea ca, atunci cand spunem 'pace tuturor', o spunem tuturor, nu o spunem pe segmente sociale. Nu ne adresam numai unui anumit target de populatie, ci ne bucuram ca Hristos ne are de partea lui de fiecare data", sustine Constantin Necula.

Preotul Necula spune ca "toleranta nu este intotdeauna iubire".

"Toleranta nu este intotdeauna iubire. Si parintii care au tolerat prea multe copiilor lor stiu ca e asa. Profesorii care au tolerat prea multe colectivelor educationale stiu ca e asa. Noi, ca votanti, cand am tolerat partidelor de toate, stim ce inseamna asta", a mai afirmat Necula.

El spune ca votul de la referendum reprezinta un mesaj.

"Biserica stie ce are de spus de 2.000 de ani, e un exercitiu pe care il face si atunci cand este atacata, stie sa-l rabde si in cucernicie sa isi transforme frustrarile in iubire (...) Cred personal ca a iesi la referendum inseamna, de fapt, a-ti iubi aproapele si a spune ca uneori nu e OK cum gandeste", considera Constantin Necula.

Preotul sibian spune ca fiecare poate sa faca ce vrea in zilele scrutinului, dar ca "asta nu inseamna ca inaintea lui Dumnezeu vom fi nevinovati".

"Un om poate sa puna stampila pe 'Da', poate sa puna pe 'Nu', poate sa stea acasa, poate sa faca ce vrea el. Asta nu inseamna ca inaintea lui Dumnezeu vom fi nevinovati. E o judecata mult mai presus decat aceea a referendumului si a notiunii populare. Nu este cel mai greu moment din istoria noastra, in mod cert", a mai declarat Constantin Necula.

Potrivit lui Constantin Necula, ortodoxia este "extrem de libera", iar "inteligentii care analizeaza spalarea pe creier din Biserica Ortodoxa" ar trebui sa ia seama ca totusi Biserica "este un pic mai deschisa decat cred ei si mult superioara multora din sursele de informare de care dispun ei".

"Mi-am vazut poporul gandind, aratand o data in plus ca Ortodoxia este extrem de libera. Uite, le propun un joc inteligentilor care analizeaza spalarea pe creier din Biserica Ortodoxa, sa analizeze ca in Biserica Ortodoxa unii dintre credinciosii nostri nu sunt de acord cu referendumul, il leaga de diferite notiuni politice, in niciun caz de cele morale.

Poate ar fi bine sa ia seama ca biserica asta este un pic mai deschisa decat cred ei si mult superioara multora din sursele de informare de care dispun ei.

Am auzit de cativa ani cum Biserica este impotriva familiei monoparentale. Si le explic, le spun de fiecare data, Hristos traieste intr-o familie monoparentala. Vaduvia este institutie in Biserica Ortodoxa, chiar daca ei nu o vad, ca nu practica biserica, le spun inca.

Vaduvele dispun de o serie de ajutoare din partea Bisericii. Acum au inceput sa scoata pe masa tot felul de probleme ale violentei in familie. Uite, Mitropolia Ardealului a avut inclusiv cu A.L.E.G. un parteneriat prin care am incercat sa educam pe preoti, cum sa intampine si cum sa isi vada de treaba, inclusiv din acest punct de vedere. Nu ne luati de prosti, ca nu suntem", arata Constantin Necula.

A spovedit persoane gay

El adauga ca a spovedit persoane provenind din randul minoritatilor sexuale, iar Biserica este prima institutie din Romania care le-a asigurat acestora asistenta psihologica.

"La spovedanie, da. La impartasanie, mai greu, dar la spovedanie in mod obisnuit si nu e niciun fel de secret din asta. Deocamdata, singura institutie oficiala din Romania care a asigurat, institutie vorbim acum nu ONG, care a asigurat inainte de a exista ONG-urile, asistenta psihologica pentru situatiile de genul acesta, a fost Biserica (...) Ei au nevoie sa fie ascultati in primul rand.

Poate i-am temperat si le-am spus ca in niciun caz nu se va schimba nimic din statutul lor. Ii aud pe foarte multi ca ne vom baga in patul lor. Nu e cazul. Eu zic sa fim temperati", considera parintele Necula.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Constantin Necula referendum, #Constantin Necula referendum familie , #biserica