Ce cred parlamentarii despre casatorie: Nu se face intre genuri neutre. Nu imi doresc reeducarea propriilor copii

Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 08:20
3461 citiri
Ce cred parlamentarii despre casatorie: Nu se face intre genuri neutre. Nu imi doresc reeducarea propriilor copii
Foto: Arhiva Pixabay

Vrem familie intemeiata pe casatoria dintre o femeie si un barbat? O chestiune pe marginea careia romanii se pronunta in octombrie. Parlamentarii au incercat si ei sa dea un raspuns.

Alexandru Baisanu, deputat ALDE, sustine ca prioritar este ca viitoarea generatie sa nu invete "ca se poate si altfel".

"Familia traditionala. Nu stiu daca acesta este termenul cel mai potrivit pentru ceea ce natura ne-a oferit si propria constiinta. E vorba despre familia care se intemeiaza pana la urma pe sot si sotie. Sot si sotie nu in termenii care functioneaza astazi, ci in termenii foarte clari pe care natura i-a oferit, barbat si femeie.

Nu poti fi sot si sotie decat dupa ce te duci in fata altarului si depui un juramant sau la primarie pana la urma, dar inainte de toate, inainte de a fi sot si sotie, suntem barbat si femeie. Lucrurile sunt foarte simple, iar casatoria se face intre acesti doi actori barbat si femeie, nu intre doua genuri neutre care nu isi asuma nimic, inclusiv si cel mai important lucru, procreerea noii generatii", a declarat Alexandru Baisanu.

Parlamentarul spune ca mesajul trebuie sa fie clar pentru viitoarea generatie in aceasta privinta.

"E simplu, nu imi doresc reeducarea propriilor copii, sa ma trezesc maine ca vor invata in scoala ca se poate si altfel, da, stim ca se poate si altfel, dar asta nu este un exemplu. Iubesc Europa, dar nu cu reziduurile ei, imi doresc pana la urma sa perpetuam pana la urma ceea ce natura ne-a oferit, ceea ce propria ratiune ne ofera, nu greseli ale ei, nu anomalii pe care sa le ridicam la standard sau la nivel de generalitate", a mai spus Baisanu.

Petru Movila, deputat PMP: "Partidul Miscarea Populara sustine fara nicio rezerva familia traditionala romaneasca. Sigur, acest lucru il putem face si fara referendum si fara proiect de lege, pentru ca noi romanii suntem crestini ortodocsi si cred ca 99% dintre romani sustin acest lucru.

Suntem oameni credinciosi, suntem oameni care avem familii sanatoase, familii romanesti formate, cum este firesc, din barbat si femeie, avem copii, deci este un lucru absolut normal. Este caduc acest referendum"

Mihai Gotiu, senator USR: "Notiunea de familie este definita, zic eu, foarte corect in Codul Civil si nu stiu de ce ar fi nevoie de a o defini inca o data in acelasi mod in Constitutie, iar daca vorbim despre aceasta modificare care a fost votata in Senat, in Parlament, practic, pentru ca a fost votata anul trecut si in Camera Deputattilor, din punctul meu de vedere nu reprezinta decat o distragere a atentiei de la problemele reale ale societatii din acest moment, de la asaltul asupra Legilor Justitiei initiata de PSD si ALDE, de la criza in care am ajuns din cauza gripei porcine ori scandalul manualelor esuate"

Citeste si:

Doina Pana, deputat PSD: "Pentru mine, ca pentru orice cetatean roman crestin, familia traditionala este familia care are la baza mama si tata, insemnand femeie si barbat"

Dan Barna, deputat USR: "Familia traditionala? E orice familie in care oamenii adulti sau copii au sanse sa isi gaseasca fericirea"

Florin Roman, deputat PNL: "In calitate de deputat am sustinut si voi sustine referendumul initiat de Coalitia pentru Familie. Am semnat si ca cetatean aceasta initiativa cetateneasca si o fac pentru ca cred pe deplin in aceasta idee".

Guvernul s-a reunit marti, in sedinta, pentru a adopta o ordonanta de urgenta pentru desfasurarea in doua zile (6 si 7 octombrie) a referendumului pentru revizuirea Legii fundamentale. CCR a stabilit, luni, ca initiativa de revizuire a Constitutiei, potrivit careia familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie, nu pe cea consimtita intre soti, respecta prevederile constitutionale.

Organizarea referendumului pentru familia traditionala va costa 163 de milioane de lei.

Referendumul a fost cerut de Coalitia pentru Familie, iar initiativa semnata de 3 milioane de persoane "isi propune sa inlature orice echivoc pe care utilizarea termenului de "soti" in cuprinsul art. 48 al 1 din Constitutia Romaniei ar putea sa-l aduca in conturarea notiunii de "familie", a raportului dintre "familie" si dreptul fundamental al barbatului si al femeii de a se casatori si a intemeia o familie", potrivit expunerii de motive a actului normativ.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#parlamentari referendum familie casatorie , #vot