Ce vraji a mai facut Referendumul?

Autor: Ciprian Apetrei - profesor, jurnalist
Sambata, 06 Octombrie 2018, ora 11:12
6191 citiri

Referendumul face minuni. Dezleaga de cununii politice legate, scoate argintul viu al ratiunii si aduce inapoi oameni fugiti de acasa.

A reaparut Traian Basescu. Cel din vremurile bune. Super Base, propulsat de (fosta) suvita pe post de elice, care aparea din vazduh sa strice jocurile USL-istilor. Oh, nu, e Super Baseeeee, se speria Geoana, in scheciurile Divertis.

De data asta a vorbit despre referendum. A spus ca el, Tomac (presedintele PMP) si partidul lor vor sustine participarea la Referendum si votul DA. Pana aici este dreptul lor.

Ce urmeaza este de remarcat. Daca tot repetam, in turma, ca referendumul este al lui Dragnea, il facem pe acesta puternic. Asta este manipularea in care cadem, plini de intentii onorabile. Ii dam din energia noastra lui Dragnea. Cam ca in Harry Potter, cum isi lua vrajitorul cel rau farame de viata din sufletele altora, adaugarea imi apartine.

Nu il legitimati pe Dragnea, votand in functie de el. Votati dupa capul vostru, Dragnea va pleca, la un moment dat, rezultatul votului ramane. Nu ii faceti jocul mizerabil, a spus Base.

Un indemn cartezian de la Traian, asta da miracol de referendum.

Sper sa nu il faca cineva pe Base pesedist sau pe Tomac, politician basarabean unionist, putinist.

A reaparut si Marko Bello, fostul lider UDMR. El intoarce spatele la referedumu, dar cere un lege pentru parteneriatu civilu.

Era si cazul, dupa cati ani dumnealui a tot fost partenerul PSD, fara ca acesta sa oficializeze relatiunea. S-au iubit fara acte, este cazul sa mearga, in sfarsit, oficial la Starea civila.

Sunt curios daca vechea mademoiselle de deshonneur va purta rochie alba de mireasa la ceremonia.

Remus Cernea s-a intors din exil pentru a spune ca nu crede ca #boicot este o idee buna. Ca daca ai o parere, trebuie sa o exprimi la vot. El se va duce si isi va anula votul. De asemenea, votul NU i se pare o optiune valida. Iar fiecare sa aleaga dupa mintea lui.

Este politicianul de la care a plecat referendumul, intr-un fel. Este singurul care a depus initiative legislative pentru parteneriat civil/casatorie gay. Activist dintotdeauna pentru drepturile LGBTI.

Nimic nu mai conteaza. Totul a fost uitat. Tabara LGBoicot l-a calcat in picioare. L-au desfiintat. Deviationistul, cum sa gandim individual cand avem o cauza de aparat in grup? Noi boicotam, nu cugetam.

L-au judecat rapid si l-au executat in regim de urgenta. La esafod cu el!

S-a demascat, este tradator. S-a vandut. Nu il mai recunoastem, nu mai este de al nostru. Sa ramana acolo in exil. Huooooo. I s-au promis functii, a fost platit. Huooo.

Fosta lui partenera a incercat, foarte politicos, sa ii ia apararea. A fost linsata si ea. Las' ca te stim si pe tine. Si tu ai tradat, si tu te-ai vandut. Huoooooo.

Cam asa este cu "toleranta" celor care demasca "limbajul urii" la ceilalti. Dar dau cu biciul multicolor pe spinarea cui nu este devotat orbeste cauzei lor.

Text publicat si pe Marginalia.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Basescu vot referendum, #referendum constitutie familie , #vot