Dancila amana sedinta de guvern pe care abia o anuntase

Luni, 17 Septembrie 2018, ora 15:21
7626 citiri
Dancila amana sedinta de guvern pe care abia o anuntase
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul nu se mai intruneste luni in sedinta, de la ora 16:00, asa cum anuntase acum nici doua ore, dupa ce Curtea Constitutionala a dat aviz pe initiativa de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei care sa prevada casatoria doar intre un barbat si o femeie.

Initial, in programul de luni al premierului Viorica Dancila nu figura si aceasta sedinta de guvern. In jurul orei 14:00, Palatul Victoria a anuntat, in mod surprinzator, ca Executivul se reuneste azi.

Apoi, a venit amanarea: "Sedinta de guvern anuntata initial pentru luni, ora 16:00, se amana pentru marti la o ora care va fi anuntata ulterior"

De regula, Executivul se intruneste in sedinta joia.

Desi ordinea de zi a acestei sedinte speciale nu a fost transmisa, pe aceasta este posibil sa se regaseasca o ordonanta de urgenta privind modificarea legii referendumului, astfel incat consultarea populara privind revizuirea Constitutiei sa aiba loc in doua zile, mai exact 6 si 7 octombrie.

Senatorul PSD Serban Nicolae a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa organizeze referendumul pe parcursul a doua zile, pentru a maximiza astfel sansele de reusita. Tot printr-un referendum care a durat doua zile (18-19 octombrie) a fost revizuita Constitutia si in 2003.

Citeste mai multe despre: PSD vrea sa faca referendum de 2 zile pentru familia traditionala. Solutia: O noua ordonanta de urgenta

Conform AEP, la data de 31 august 2018 figurau in Registrul electoral 18.917.485 de alegatori romani.

Noua lege prevede ca referendumul este valabil daca la el participa cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente (5.675.246) si este validat daca optiunile valabil exprimate reprezinta cel putin 25% din cei inscrisi pe listele electorale permanente (4.729.372).

Pentru a fi revizuita Constitutia in sensul dorit de sustinatorii Coalitiei pentru Familie, promotoarea acestei actiuni, trebuie sa fie indeplinite ambele conditii de mai sus, iar majoritatea voturilor valabil exprimate sa fie "Da".

Citeste si CCR da unda verde referendumului pentru familie. Ce urmeaza si de cate voturi e nevoie pentru validare

Vezi si:

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#referendum Constitutie familie traditionala, #referendum familia traditionala , #vot