Doctorul Dan Grigorescu critica implicarea bisericii in politica: Sunt credinciosi la care preotul nu a mai ajuns de ani de zile "cu Botezul Domnului", dar o fac acum, "cu Pliantul" de Referendum

Sambata, 29 Septembrie 2018, ora 14:56
5012 citiri
Doctorul Dan Grigorescu critica implicarea bisericii in politica: Sunt credinciosi la care preotul nu a mai ajuns de ani de zile "cu Botezul Domnului", dar o fac acum, "cu Pliantul" de Referendum
Foto: Facebook Dan Grigorescu

Doctorul Dan Grigorescu critica implicarea bisericii in politica prin actiunile preotilor de a indemna oamenii sa voteze intr-un anumit fel la referendumul de saptamana viitoare pentru modificarea definitiei casatoriei in Constitutie. Medicul spune ca sunt cazuri in care preotii nu au mai ajuns la casele oamenilor de Boboteaza sau de alte sarbatori, dar au ajuns zilele acestea, "cu pliantul, de Referendum", vizita pastorala fiind inlocuita cu "vizita electorala". "Oare nu-si dau seama ca risca sa fie priviti precum niste lipitori de afise tocmiti la alegeri de partide?", mai spune Dan Grigorescu.

Medicul a scris, pe pagina sa de Facebook, ca ceea ce se intampla in ultimele zile legat de referendum i-au slabit increderea in biserica, in conditiile in care, spune el, preotii au trecut de la "cele sfinte", la "cele politice".

Sunt cazuri in care preotii nu au mai ajuns de multa vreme la oameni de Boboteaza sau de Craciun, dar merg acum, "cu pliantul, de referendum", vizita pastorala fiind inlocuita de vizita electorala.

" (...) Din ce motiv aceasta cutremurare? Deoarece constat ca se inmultesc situatiile in care preotii bat pe la usile oamenilor din propriile parohii si, imbracati in sutana, distribuie pliante privind apropiatul referendum. Sunt credinciosi la care preotul respectiv n-a mai ajuns de ani de zile cu << Botezul Domnului >> de Boboteaza sau << cu Icoana Nasterii Domnului >> de Craciun, dar o fac acum, << cu Pliantul >>, de Referendum! Altfel spus, vizita pastorala a fost inlocuita cu o noua entitate, deloc crestina: vizita electorala! Iar ceea ce consider eu ca e si mai grav este faptul ca s-a depasit, cu acest prilej, o granita absoluta, un echivalent al intrarii << calare >> a unui pagan in altar", a scris sambata pe Facebook medicul Dan Grigorescu.

El spune ca pana acum se mai facea "ceva propaganda electorala" in predica de final in apropierea unor momente electorale, dar acum "preotii au purces din biserica, iesind in strada pe la portile caselor si in scarile blocurilor pe la usile oamenilor".

"Oare nu-si dau seama ca risca sa fie priviti precum niste lipitori de afise tocmiti la alegeri de partide?", noteaza medicul.

El critica si momentul sedintei dintre preoti si ministri la Banesti, intr-o biserica, spunand ca acel episod nu a fost o greseala, ci primul pas dintr-o strategie, abandonata insa dupa reactiile negative publice.

"Ma intreb: e oare de acceptat ca inaltii ierarhi sa-si pastreze vesmintele nemaculate de un asemenea demers, de ale carui roade (a se citi << o buna relatie cu sefii politici ai momentului >>) sa beneficieze din plin, in timp ce preotii din teritoriu sa-l deconteze personal, dupa ce au fost obligati sa se expuna la o astfel de actiune electorala, prin excelenta ne-religioasa? Sa merite oare dizolvarea aceasta atat de brutala a respectului pentru preot si Biserica a enoriasilor, care, chiar daca nu o spun pe fata, o gandesc si o resimt cu durere? Despre ceea ce simt preotii simpli in aceste momente, numai ei stiu", mai scrie Dan Grigorescu in postarea sa.

Referendumul pentru modificarea Constitutiei in sensul redefinirii casatoriei va avea loc in 6 si 7 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Grigorescu implicare Biserica politica, #referendum familie implicare biserica , #vot