Expert Forum anunta ca un observator a fost amenintat: "Daca erau alegeri prezidentiale, va aruncam scoala in aer!"

Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 11:09
4470 citiri
Expert Forum anunta ca un observator a fost amenintat: "Daca erau alegeri prezidentiale, va aruncam scoala in aer!"
Foto: Ziare.com

Expert Forum sesizeaza nereguli grave in Giurgiu, unde un observator a declarat ca a fost constant amenintat si intimidat de presedintele biroului electoral al sectiei de votare unde era arondat.

Cand a intrebat daca stampilele au fost sigilate, sotul presedintei biroului sectiei de votare a amenintat, spunand: "Daca erau alegeri prezidentiale, va mancam cu fulgi cu tot, va aruncam scoala in aer!"

"Nereguli grave in Giurgiu, unde un observator ne-a comunicat ca la sectia de votare 134 din Ghimpati a fost constant amenintat si intimidat de presedintele biroului electoral al sectiei de votare. Observatorul relateaza ca primarul localitatii a venit de patru ori in sectie, a discutat de fiecare data cu membrii biroului in afara sectiei. Cand observatorul a intrebat daca stampilele au fost sigilate, sotul presedintei biroului sectiei de votare a amenintat-o, spunand: Daca erau alegeri prezidentiale, va mancam cu fulgi cu tot, va aruncam scoala in aer!", informeaza Expert Forum intr-un comunicat remis Ziare.com.

Comportamentul agresiv a continuat, adauga cei de la Expert Forum, delegatii a doua partide interzicandu-i sa puna intrebari si fortand observatorul sa stea doar pe un scaun din coltul sectiei, de unde nu avea vizibilitate asupra procesului electoral.

"Din acest motiv, i-a fost limitat in mod abuziv dreptul de a se asigura ca procesul de vot se desfasoara conform legii", se mai arata in comunicat.

Potrivit Expert Forum, tot in judetul Giurgiu, observatorii au surprins o serie de nereguli in mai multe localitati, precum Stoenesti si Petru Rares.

"Exista suspiciuni rezonabile cum ca un membru al biroului electoral al sectiei de votare transporta alegatori la votare in Stoenesti. Iar pe listele suplimentare voteaza persoane, in ambele localitati, care provin, de fapt, din acelasi cartier bucurestean. Astfel, exista suspiciuni privind un potential vot multiplu. In acest sens, am sesizat institutiile abilitate", mai afirma Expert Forum.

Duminica este a doua zi in care romanii isi pot exprima optiunea de vot la referendumul pentru redefinirea casatoriei in Constitutie.

Urmareste, LIVE TEXT, ce se intampla in sectiile de vot, cele mai importante declaratii si momente ale zilei marcate de referendum

Sambata scrutinul s-a dovedit a fi aproape inutil avand in vedere prezenta extrem de scazuta la vot, doar putin peste un milion (din 18 milioane) de romani au fost la urne.

Organizarea plebiscitului a costat vreo 35 de milioane de euro, insa imaginile din sectiile de vot au aratat incaperi goale, unde observatorii si delegatii au lasat sa treaca timpul facand haz de necaz, citind sau chiar dormind. Au fost zeci de sectii unde nimeni n-a votat. Sau cel mult un alegator.

Intrebarea care asteapta raspuns pe buletinul de vot este "Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?". Observatorii si jurnalistii au relatat nu putine cazuri in care cetatenii dadeau perdeaua la o parte ca sa intrebe unde pun stampila "pentru familie" sau "ei cu cine voteaza?".

Iata cum s-a desfasurat prima zi de vot la referendumul pentru familie, pe care foarte multi au decis sa il boicoteze.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#nereguli Giurgiu referendum, #observator referendum amenintat Giurgiu , #vot