Plictiseala mare in sectiile de votare: Membrii comisiilor s-au dat in leagan, s-au jucat si au ascultat muzica

Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 09:49
6712 citiri
Plictiseala mare in sectiile de votare: Membrii comisiilor s-au dat in leagan, s-au jucat si au ascultat muzica
Foto: Arhiva Ziare.com

Prima zi a referendumului prin care se doreste revizuirea notiunii de familie in Constitutie a adus la urne putin peste un milion de romani. Multe sectii de votare au fost goale sau aproape goale, sambata, iar membrii comisiilor au incercat sa scape de plictiseala cum au putut.

S-au plimbat prin curtile scolilor, s-au dat in leagan, s-au jucat pe telefon, iar unii dintre ei au si dormit.

Un membru al unei sectii de vot din judetul Ilfov se plangea sambata dimineata ca "Somam in asa hal in sectie, incat ne-ar bucura si un microbuz cu votanti multipli, ca sa ne mai dezmortim".

Cateva ore mai tarziu, acelasi membru anunta ca "Colegul de comisie de la PSD are un abces la masea si s-a dus sa rupa un tzep de la un salcam din curte sa si-l sparga. Colegul de la ALDE a intrat pe o aplicatie de cazino pe telefon si se joaca".

In jurul pranzului, pentru a scapa de plictiseala, membrii comisiei din Ilfov s-au dat in leagan. "11 votanti pana la 12:12. De o ora nu ne-a mai deranjat nimeni. Intre timp a venit mancarea statului, o ceafa de porc foarte buna, cu cartofi prajiti si o salatica de castraveti, si snitelul de la USR. Unde sa mai intre si asta? Ne e somn. As merge acasa sa bag un somn vreo trei ore si ma intorc dupa aia. Doamna de la PNL se da in leagan. E asa un fel de atmosfera ruseasca.", a scris Alex Varzaru, membru intr-o comisie din Ilfov, pe Facebook.

Si tot el povesteste ca "Politistul care ne pazeste sectia a atipit pe hol. Shhh!"

La aceeasi comisie, pentru a incerca sa atraga votanti, reprezentanta PNL a venit cu o idee folosita in unele restaurante: "Pe model "restaurant care tocmeste niste persoane sa stea la o masa ca sa atraga si pe altii sa se aseze", reprezentanta PNL ne zice sa iesim si noi pe sosea in dreptul sectiei, sa para ca e afluenta si sa vina lumea. Intre timp reprezentantul PMP s-a intors din masina unde a dormit o ora jumatate".

La o sectie de vot din Sectorul 3 s-au prezentat sambata la urne doar 130 de persoane din cele 1.661 inscrise pe liste, majorittaea fiind pensionari. "Una bucata tanar sub 25 de ani prezent la vot in sectia mea. Bucuresti. Sector 3. Si asta, venit la vot impreuna cu tatal", scrie pe Facebook Alexe Milena, membru in comisie. Pentru a scapa de plictiseala, au ascultat muzica.

La o alta sectie din Sectorul 3, sambata dimineata, la o ora dupa inceperea votului nu exista presedinte pentru comisie, povesteste reprezentantul USR al sectiei.

Si in aceasta sectie majoritatea votantilor au fost pensionari sau oameni cu dizabilitati.

"Este incredibil sa vezi oameni in carucior, cu dizabilitati grave, la pensie TOTI, chinuindu-se in asemenea hal dupa ce au fost manipulati sa vina la vot", a scris George Vasiliu pe Facebook.

Si sectiile de vot de la Cluj-Napoca au fost goale aproape toata ziua, iar presedintii s-au temut mai mult de plictiseala si de reporteri decat de fraude, informeaza Digi24.

"A fost foarte lejer. Daca am avea o plasma... De erau aici cozi, asa, la fiecare masa, trece timpul una-doua. Vezi ca e seara numa'. Tot lucrezi, lucrezi. Asa?", au povestit ei pentru sursa citata.

Duminica este a doua zi in care romanii isi pot exprima optiunea de vot la referendumul pentru redefinirea casatoriei in Constitutie.

Urmareste, LIVE TEXT, ce se intampla in sectiile de vot, cele mai importante declaratii si momente ale zilei marcate de referendum

Sambata scrutinul s-a dovedit a fi aproape inutil avand in vedere prezenta extrem de scazuta la vot, doar putin peste un milion (din 18 milioane) de romani au fost la urne.

Organizarea plebiscitului a costat vreo 35 de milioane de euro, insa imaginile din sectiile de vot au aratat incaperi goale, unde observatorii si delegatii au lasat sa treaca timpul facand haz de necaz, citind sau chiar dormind. Au fost zeci de sectii unde nimeni n-a votat. Sau cel mult un alegator.

Intrebarea care asteapta raspuns pe buletinul de vot este "Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?". Observatorii si jurnalistii au relatat nu putine cazuri in care cetatenii dadeau perdeaua la o parte ca sa intrebe unde pun stampila "pentru familie" sau "ei cu cine voteaza?".

Iata cum s-a desfasurat prima zi de vot la referendumul pentru familie, pe care foarte multi au decis sa il boicoteze.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#referendum famile, #referendum familie prezenta scazuta, #referendum familie sectii goale , #vot
Comentarii
Poza Porcul
Porcul
rank 1
Eu i-am surprins .utad-u-se in .ur ,pe la ora 7 si jumatate,astazi !