Zeci de preoti au chemat la referendum: De la "Este Marasestiul nostru", la "Se poate casatori omul cu o vaca?"

Joi, 04 Octombrie 2018, ora 19:04
4748 citiri
Zeci de preoti au chemat la referendum: De la "Este Marasestiul nostru", la "Se poate casatori omul cu o vaca?"
Foto: Basilica.ro

Protoiereul de Caracal, Mihai Vinatoru, a afirmat, joi, la un eveniment de promovare a referendumului, ca Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Avram Iancu si "chiar si Nicolae Ceausescu s-ar rasuci in mormant daca ar sti unde a ajuns societatea romana".

El s-a intrebat, retoric, ce este dragostea intre doi barbati, adaugand ca dragoste are omul si pentru animale: "oare se poate casatori omul cu o capra?".

Cateva zeci de persoane au participat la evenimentul care a avut loc la Draganesti-Olt, primind indemnuri de genul: " Apara casatoria dintre un barbat si o femeie" si "Apara copiii Romaniei!".

De asemenea, printre participanti s-au aflat si aproximativ 30 de preoti. Unul dintre acestia, Gheorghe Lala, a spus, referitor la homosexuali, ca trebuie sa mearga la medic, intrucat stiinta a avansat si se pot trata.

Protoiereul de Caracal, preotul Mihai Vinatoru, a afirmat ca Dumnezeu nu i-a lasat pe oameni "cu apucaturi de alt gen".

"Noua oamenilor ne place sa credem ca suntem cei mai evoluati din regnul.... din viata asta, de pe lumea asta, ne place sa credem ca suntem cei mai grozavi. Dar iertati-ma, asa ar trebui sa fie, pentru ca suntem construiti, ziditi dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Numai ca Dumnezeu nu ne-a lasat cu apucaturi de alt gen. La Proverbe, in Cartea Sfanta, spune: du-te lenesule, la furnica si ia exemplul ei... si multe alte proverbe care ne dau exemple de viata.

De ce oare ceea ce a lasat Dumnezeu noi consideram ca nu e normal, adica nu e suficient ca o femeie si un barbat sa faca o familie? De ce noi consideram ca e suficient sau e bine ca doi barbati sa faca o familie, bazandu-se pe dragoste, iertati-ma, dar ce anume dragoste? Pai la urma urmei, iertat sa-mi fie, dragoste are si betivanul de sticla lui, poate sa se casatoreasca cu sticla lui. Dragoste are si un om fata de un animal, oare se poate casatori omul cu o capra? Se poate casatori omul cu o vaca? Deci iata intrebari la care nu stiu daca vom gasi un raspuns care sa fie credibil", a spus el.

Preotul a adaugat ca acesta este anul centenarului, cand se implinesc o suta de ani de la Marea Unire, de la Primul Razboi Mondial, de la luptele de la Marasesti, spunand ca "lupta" pentru referendum este "Marasestiul nostru".

"Si Stefan cel Mare, si Mihai Viteazu, si Avram Iancu si pana la urma chiar si Nicolae Ceausescu s-ar rasuci in mormant daca ar sti unde a ajuns societatea romana. Deci haideti sa fim romani, sa ne pastram traditia asa cum o avem de la Dumnezeu", a incheiat protoiereul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#preoti indemn referendum familie , #vot