Este oficial: Printul Paul face parte din familia regala

Marti, 14 Februarie 2012, ora 17:20
11548 citiri
Este oficial: Printul Paul face parte din familia regala
Foto: Arhiva

Printul Paul face parte din familia regala, in urma deciziei luate, marti, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Decizia care a fost luata marti de ICCJ certifica faptul ca printul Paul va face parte din Casa Regala, drept nepot legitim al lui Carol al II-lea, lucru pe care il revendica de 21 de ani, transmite Realitatea TV.

In urma acestei hotarari, printul Paul are dreptul de a revendica partea sa din mostenirea Casei Regale. Niciun reprezentant al familiei regale nu a fost prezent in sala, in momentul pronuntarii deciziei.

Decizia ICCJ este una definitiva.

Printul Paul afla saptamana viitoare daca este recunoscut ca membru al Casei Regale

Printul Paul cerea sa fie recunoscut in Romania ca nepot legitim al Regelui Carol al II-lea, ca urmare a hotararii instantei de la Lisabona, din 1955, si recunoscuta de instantele din Franta si Marea Britanie.

Ultimul termen a fost pe 8 noiembrie 2011, insa verdictul a fost amanat pentru ultima zi din ianuarie, pe motivul ca judecatorii nu au avut confirmarea ca una dintre mostenitoare, domiciliata in Marea Britanie, ar sti ca este citata in proces.

Casa Regala a Romaniei nu il recunoaste ca membru cu drepturi depline si mostenitor pe printul Paul, din cauza ca acesta ar proveni dintr-o casatorie nerecunoscuta de Casa Regala, si anume cea dintre Regele Carol al II lea si Zizi Lambrino.

Litigiul dintre familia printului Paul si Casa Regala dureaza de la mijlocul anilor '50. In 1955, un tribunal din Lisabona a decis ca tatal lui Paul, Mircea Grigore Lambrino, este fiul lui Carol al II-lea.

Judecatorii portughezi au stabilit ca printul Carol Mircea Grigore al Romaniei este primul fiu nascut al regelui Carol al II-lea, cu toate drepturile de succesiune si dreptul de a purta numele tatalui sau.

Ulterior, la inceputul anilor '90, sentinta a fost recunoscuta de Tribunalul Teleorman. Regele Mihai a contestat hotararea, dar Curtea de Apel i-a respins actiunea in 2010 si procesul a continuat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Printul Paul, #Casa Regala, #printul Paul familia regala, #Printul Paul Casa regala , #Casa Regala