Magia istoriei in trenul regal (Galerie foto)

Duminica, 30 Noiembrie 2014, ora 09:36
6840 citiri
Magia istoriei in trenul regal (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Agitatie mare la Gara Sinaia in acest weekend. Turisti si localnici se inghesuie pe peron pentru a vizita trenul regal.

Garnitura a fost comandata de regele Ferdinand I in 1926 si a fost livrata Romaniei dupa moartea acestuia, in anul 1928.

Din 2012, trenul renovat, dar pastrandu-si autenticitatea si aerul de epoca, a reintrat in uzul familiei regale, care il foloseste pentru calatorii simbolice, cum este si cea din aceste zile, prilejuita de aniversarea Marii Uniri. In rest, trenul este pastrat la Mogosoaia, intr-un regim special.

Trenul a plecat sambata dimineata din Gara Baneasa, avandu-i la bord pe principesa Margareta si principele Radu, insotiti de principesa Maria si principele Nicolae, precum si arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a Romaniei, impreuna cu sotul ei, baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen.

In timp ce membrii familiei regale organizeaza in acest weekend mai multe evenimente oficiale la Sinaia, trenul isi asteapta cuminte stapanii pe peronul garii din statiunea prahoveana.

Garnitura a putut fi vizitata gratuit sambata dupa-amiaza si asteapta oaspeti curiosi si duminica, intre orele 10-18.

Daca la exterior te surprinde tricolorul locomotivei, geamurile impecabil de curate si vopseaua nestirbita, in interior parca patrunzi intr-o lume demult apusa.

Cu fotolii de piele de Cordoba, lampi din cristale de Bohemia si sticla de Murano si radiouri de pe vremea strabunicii, unul fiind inca functional, trenul este o pagina de istorie pe roti.

Luni, 1 decembrie 2014, cu ocazia Zilei Nationale, principesa Margarteta si principele Radu vor efectua un drum simbolic, ce aduce un omagiu regelui Ferdinand si reginei Maria.

Pe durata calatoriei, in Vagonul Sufragerie, vor fi primiti reprezentanti ai autoritatilor locale si ai societatii civile.

Trenul regal va pleca la ora 09:08 din Gara Sinaia si va opri in Ploiesti, Buzau, Ramnicu Sarat, Focsani. Seara va ajunge inapoi la Gara Baneasa din Bucuresti.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#tren regal Sinaia, #calatorie tren regal 2014 , #Casa Regala