Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Monarhie la picior de lemn (Opinii)

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 13:53
5684 citiri
Monarhie la picior de lemn (Opinii)

Inteleg ca am parea oarecum suedezi. Doamnele s-ar da peste cap sa-si faca toale cu jupoane din tafta, care sa fosneasca imbietor cand se fataie de la geam la pian, de la pian la geam cu cescuta de ceai in mana, iar domnii s-ar saluta scotandu-si palaria: "stima!"

Dar cine ar fi Romania care ar capata brusc certificat de unghii taiate si batista, s-ar umple peste noapte de nordici? Nu peste noapte, mi-ar raspunde un monarhist, dar ar fi un inceput.

S-ar uita nordicii la noi mai bland, ar avea impresia ca vrem sa evoluam. Lin, fireste, ca sa nu o luam razna de la normalitate. Da' halatu'?

Cine sa fie clasa politica fara de care prestatia intru progres nu se poate desfasura? Pai tot asta, ca alta n-avem. Caci n-or sa vina toate verisoarele pricipesei Margareta de prin Grecia, Marea Britanie si Danemarca, sau tovarasii de biblioteca ai printului Nicolae, ca sa-i inlocuiasca pe nataraii astia.

Sau - varianta aiuritoare - crede cineva ca o sa-l insoteasca pe printul Charles la Bucuresti cercul sau de cultivatori de sfecla eco si producatorii de dulceata de gulii? Aiurea!

Va trebui sa ne descurcam tot cu actualii politicieni. In acelasi ring. De-o parte, domnul Victor Ponta, alteta voluntara Crin Antonescu, alteta motaneasca Dan Voiculescu, alteta muncitoreasca Ion Iliescu si announcer-ul Mihai Gadea, de cealalta, speranta eterna MRU, combinagiul Traian Basescu si Andreea Pora.

Sau putem imparti tara altfel. De-o parte barosanii, transformati subit in curteni cu amnezie, de cealalta, supusii, care dupa cum urmeaza: n-au subventii, n-au medicamente, n-au veceuri in scoli, n-au reactivi in spitale, n-au carti, n-au decat parizer, n-au capacitate administrativa, deci nici bani europeni.

Sau isi imagineaza careva ca, daca am avea monarh in frunte, contribuabilii din Uniunea Europeana ne-ar ierta deoarece am accesat cateva miliarde de euro prin frauda? (A propos, cea mai tare stire: englezii, aia de-l au pe Charles, ii acuza pe romani ca au hranit un an de zile pestii din lacul unde s-a desfasurat campionatul mondial de pescuit crap cu un singur tip de momeala, pe care au folosit-o in concurs si au castigat).

Caci regele nu conduce Guvernul, este asa un fel de abur, un deget frumos pus pe crestetul romanilor, ca sa aiba impresia ca nu mai sunt toapele pamantului. Asa ar fi.

Numai ca nenorocirile ca lenea, minciuna, ipocrizia si nesimtirea nu vor disparea brusc. Tot clasa politica pe care o votam mereu trebuie sa-si propuna sa bage bani in educatie douazeci de ani de-acum incolo. Cu disperare.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Romania monarhie, #Antonescu monarhie, #rege Mihai clasa politica , #Casa Regala