Nepotul regelui Mihai sustine ca acceptul retragerii titlului de principe nu e scris de el: Am fost obligat sa accept, am refuzat sa semnez

Sambata, 18 Noiembrie 2017, ora 12:35
8190 citiri
Nepotul regelui Mihai sustine ca acceptul retragerii titlului de principe nu e scris de el: Am fost obligat sa accept, am refuzat sa semnez
Foto: arhiva Facebook/Nicolae de Roumanie Medforth Mills - Nepotul Regelui

Nicholas Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, transmite, intr-un comunicat de presa, ca acceptul retragerii titlurilor sale, din 2015, nu este scris de el si nici semnat pana la aceasta ora, acuzand ca medicii nu sunt lasati sa prezinte rapoartele despre starea Regelui Mihai.

Nepotul Regelui Mihai I scrie ca ultima intalnire pe care a avut-o cu bunicul sau a fost in anul 2015, atunci cand acesta l-a intrebat cum merg lucrurile in Romania. De aici, spune Nicolae, a inteles ca bunicul sau nu stie ca el nu a mai avut voie sa stea in tara.

Ulterior, a primit o scrisoare semnata de rege. "Mi se comunica rece ca imi este interzis ca de la acel moment inainte sa traiesc sau sa muncesc in Romania", spune Nicolae. Acesta precizeaza ca scrisoarea era scrisa la calculator si lasa de inteles ca nu apartinea Regelui Mihai I, ci era doar atribuita acestuia.

Nicolae vorbeste si despre ajutorul material pe care l-a primit de la Casa Regala, dupa retragerea titlurilor, dar si despre acuzatiile legate de faptul ca ar avea un copil pe care nu il recunoaste.

Redam integral comunicatul:

"Urmaresc de doua sptamani cu uimire, dar si cu tristete declaratiile si informatiile date presei de catre persoane care au mai multa sau mai putina legatura cu ceea ce inseamna in prezent Casa Regala a Romaniei.

Cele scrise mai jos sunt detalii inca nestiute pe care am ales sa le pastrez cu mine din respect pentru bunicul meu si pentru conditia precara de sanatate in care s-a aflat si se afla in ultima vreme. Acum, tot din respect pentru bunicul meu, Regele Mihai, trebuie sa le fac cunoscute. Majoritatea informatiilor lansate catre presa in ultima vreme de aceste persoane, au ajuns sa lezeze nedrept si crud imaginea bunicului meu si ceea ce reprezinta el pentru istoria acestui popor. Oamenii au dreptul sa fie informati si sa traga propriile concluzii despre ceea ce se intampla pornind de la starea de sanatate a Regelui.

1. Declaratia mea din august 2015, referitoare la acceptul retragerii titlului, nu a fost scrisa de mine. Am fost obligat sa o accept, am refuzat sa o semnez si pana la acest moment este nesemnata.

2. Nu a existat vreodata nicio intelegere si niciun acord semnat referitor la plecarea mea definitiva din Romania si conditia de a nu ma intoarce. Nu as fi acceptat sa mi se impuna un exil de acest fel. Am revenit in Romania in noiembrie 2015 pentru a rezolva situatia referitoare la presupusul meu copil. Din cauza lipsei constante de cooperare din partea mamei presupusului meu copil, situatia aceasta a ramas inca neclarificata. Pana in acest moment, nu exista nicio dovada medicala care sa sustina acuzele mamei. Prin urmare, orice acuzatie care mi s-ar aduce in legatura cu acest subiect este nefondata.

3. Modestul sprijin financiar, oferit de Casa Regala din care tocmai fusesem exclus, mi-a fost oferit pentru a ma putea descurca cateva luni, in situatia in care eram nevoit sa-mi readun viata intr-o alta tara si cu alte coordonate. Din pacate, realizez acum ca mi se oferisera acesti bani din cu totul alt motiv. Nu era un ajutor de vreun fel, ci pretul pentru exilul, tacerea si indepartarea mea.

4. Dupa indepartarea mea din Casa Regala, singura data cand am mai avut acces la bunicul meu a fost la Aubonne in 2015 cu ocazia zilei de nastere a bunicului meu. Am vorbit despre pasiunile noastre comune. M-a intrebat, la un moment dat, cum este in Romania si ce proiecte mai am acolo. In acel moment, am inteles ca regele nu stia nici macar ca eu fusesem nevoit sa parasesc tara. Mentionez ca aceasta a fost o discutie privata intre mine si bunicul meu, asadar, absolut nimeni, in afara de noi doi, nu are cum sa pretinda ca ar sti ce am discutat atunci. S-a avut grija sa fie si ultima.

5. Dupa ce am informat-o pe matusa mea Margareta ca am ajuns la Bucuresti pentru a rezolva o serie de probleme personale, inclusiv situatia presupusului meu copil, invitand-o cu prietenie sa ne vedem, am primit in schimb un mail foarte neplacut in care eram acuzat ca nesocotesc o asa-zisa dorinta a regelui. Drept urmare, Casa Regala a considerat de cuviinta sa sisteze acel modest ajutor financiar la care am facut referire.

Ulterior, am primit si scrisoarea de la Rege, redactata pe calculator, in randurile careia, nu l-am recunoscut deloc pe bunicul meu: Mi se comunica rece ca imi este interzis ca de la acel moment inainte sa traiesc sau sa muncesc in Romania. Cunoscandu-l bine si petrecand langa el atatia ani am convingerea ca bunicul meu, Regele Mihai, el insusi un exilat, nu mi-ar fi cerut sa parasesc definitiv Romania. Daca ar fi avut sa imi spuna ceva, mi-ar fi spus-o direct, asa cum a facut-o de fiecare data. Daca ar fi vrut sa ceara ceva de la mine ar fi facut tot posibilul sa fie el cel care cere si in niciun caz un intermediar. Niciodata relatia noastra nu a avut nevoie de intermediari.

6. Din 2015, pana in 2017, nu am avut niciun fel de angajamente sau aparitii publice chiar daca lucrurile nu ar fi stat asa. Nu pot intelege cum si de catre care autoritate, alta decat una venind din apele tulburi ale istoriei, se poate interzice unei persoane sa apara in public. Probabil, gandul aparitiei mele in public ar fi deschis ochii oamenilor asupra unor jocuri de culise care trebuiau sa ramana secrete. Iata ca de cateva saptamani incoace au inceput sa iasa la lumina.

7. In Elvetia, medicilor nu li se permite sa dezvaluie in mod public dosarele medicale. Familia pacientului poate. Cu atat mai mult, cu cat, daca ar dori sa clarifice speculatiile despre starea de sanatate a bunicului meu si daca el a avut sau nu vreo implicare in indepartarea mea de langa familie si din Casa Regala. Dar, probabil ca tocmai din aceasta cauza sunt preferate in locul unei informari corecte, cu dovezi palpabile, doar incertitudinea, ambiguitatea si agresivitatea.

8. Numele meu este Nicholas de Roumanie Medforth-Mills. Consider ca este o dovada de eticheta, de respect fata de propriul statut - acela de Casa Regala sau de reprezentant al Casei Regale, sa i te adresezi unei persoane intr-un comunicat oficial folosindu-i corect numele intreg fara omisiuni malitioase".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#principe nicolae retragere titlu scandal, #scandal Casa Regala Nicolae rege Mihai , #Casa Regala