Paleologu, catre PDL: Sa-l invitam pe regele Mihai! E o chestiune de obraz

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 13:52
3975 citiri
Paleologu, catre PDL: Sa-l invitam pe regele Mihai! E o chestiune de obraz
Foto: Arhiva

Calin Popescu Tariceanu, liderul deputatilor PNL, a cerut, marti, suplimentarea ordinii de zi a plenului reunit pentru a se vota solicitarea de invitare a regelui Mihai in Parlament, solicitare care fusese respinsa de Birourile Permanente.

Si democrat-liberalul Teodor Paleologu si-a rugat colegii de partid sa voteze pentru socilitarea PNL, relateaza Antena 3.

"Este o chestiune de obraz. Tocmai pentru ca Traian Basescu a spus ce a spus despre regele Mihai este o chestiune de obraz. Argumentul ca nu mai este sef de stat nu este valabil", a spus Paleologu.

"Avem o datorie fata de acest monument al istoriei si este o chestiune absolut elementara, tine de decenta, sa-l invitam in plenul Parlamentului. Argumentul ca n-ar fi sef de stat mi se pare derizoriu si regret ca aceasta chestiune nu a fost discutata intai in BPN al partidului, inainte ca unii colegi ai nostri sa voteze asa cum au votat ieri, probabil din nostalgie pentru FSN", a adaugat pedelistul, intr-o interventie la Antena 3.

Acesta a apreciat ca votul de luni din Parlament a reprezentat "o decizie prejudiciara pentru partid".

"Regret votul unor colegi prost inspirati si tocmai pentru ca presedintele Basescu a spus unele lucruri, avem o datorie de onoare si obraz sa-l ascultam pe regele Mihai. Va fi vot in plen si sper ca atat colegii din PDL, cat si cei din UDMR, sa voteze asa cum ar fi normal sa voteze, sa voteze in spirit patriotic", a adaugat Paleologu, punctand ca nu se teme de eventualele represalii venite de la conducerea partidului.

Mai mult, a completat deputatul PDL, a fost felicitat de unii colegi pentru criticile sale. "Inclusiv de colegul meu de banca, Sever Voinescu", a spus pedelistul.

Liberalii cer ca Regele Mihai sa se adreseze Parlamentului

Si social-democratii au sprijinit propunerea prin vocea liderului PSD, Victor Ponta.

"Reprezint un partid fundamental republican, dar propunerea o consideram o propunere de bun simt, de normalitate, intr-o tara care are foarte putin repere si foarte putine momente de normalitate. Este un gest pe care societatea romaneasca l-ar aprecia, ca la implinirea a 90 de ani regele Mihai sa ni se adreseze fara a avea dezbateri politice, fara sa discutam forme de guvernamant, ci aratand un semn de repect pentru o personalitate a istoriei romanesti", a spus Ponta.

Liderii grupurilor parlamentare ale PNL, Calin Popescu Tariceanu si Puiu Hasotti, au propus la inceputul lunii conducerii Parlamentului invitarea regelui Mihai in Parlament pentru a adresa un mesaj in ziua in care implineste 90 de ani, demers sustinut si de PSD. Propunerea a fost respinsa, luni, in Parlament.

Principesa Margareta a afirmat luni ca este foarte pacat ca s-a ratat "o ocazie istorica cruciala" ca regele Mihai sa se adreseze Parlamentului la aniversare.

"Nu vreau sa comentez despre Parlament, Parlamentul este suveran democratic vorbind. Dar e foarte, foarte pacat, s-a ratat o ocazie istorica cruciala pentru viitorul tarii si mi se pare foarte rau. Pierdem timp sa mergem inainte, sa fim o alta tara", a afirmat principesa.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#regele mihai invitat parlament, #paleologu rege mihai parlament , #Casa Regala