Principesa Irina si sotul ei au pledat nevinovat. Vor fi judecati in stare de libertate

Sambata, 17 August 2013, ora 08:42
5172 citiri
Principesa Irina si sotul ei au pledat nevinovat. Vor fi judecati in stare de libertate

Principesa Irina, a treia fiica a regelui Mihai, si sotul ei John Walker vor fi judecati in stare de libertate, dupa ce au pledat nevinovat la toate cele 12 capete de acuzare, a decis vineri, Tribunalul Federal din Portland.

Acuzarea a cerut ca cei doi sa ramana dupa gratii, deoarece ar exista riscul sa fuga in Elvetia sau in Romania, insa instanta a decis ca Principesa Irina si sotul sau sa fie pusi in libertate, pana la procesul ce va incepe pe 15 octombrie 2013. Pana atunci, ei vor purta bratari de localizare, li s-au retinut pasapoartele si nu au voie sa paraseasca localitatea in care locuiesc.

Fiica regelui Mihai si sotul sau au fost acuzati de organizare de pariuri ilegale si lupte de cocosi, la ferma lor din Oregon, Statele Unite. La audiere, cei doi au pledat nevinovat la toate cele 12 capete de acuzare formulate impotriva lor. Pentru fiecare dintre ele risca o pedeapsa de cinci ani de inchisoare.

De ce este acuzata Principesa Irina

In documentul procurorilor, John Wesley Walker si Irina Walker sunt acuzati de organizarea de pariuri ilegale, in perioada 1 aprilie 2012 - 19 mai 2013, in localitatea Irrigon, Morrow County, in districtul Oregon. Cuplul organiza luptele ilegale impreuna cu mai multe persoane de origine hispanica - Mario Perez (El Cuba), David Sanchez, Jose Luis Virgen Ramirez.

De asemenea, procurorii ii acuza pe organizatorii de lupte intre cocosi ca au incalcat legea care reglementeaza tratamentul aplicat animalelor. Referatul procurorilor arata ca luptele intre cocosi sunt un joc in care un obiect taios (cutit, lama etc) este atasat de picioarele pasarilor, care sunt aruncate intr-o arena sa lupte pana cand unul dintre cocosi este mort sau refuza sa mai lupte.

Cocosii care nu mor sunt de cele mai multe ori ucisi de catre oameni. Lupta se desfasoara intr-o arena, cu spectatori, arbitru, promotori. Cei care vor sa isi inscrie pasarile la lupte platesc o taxa, spectatorii pariaza si platesc si taxe de intrare. Din toate acestea, organizatorii (Principesa Irina si sotul ei), isi opreau 10%.

Investigatorii au descoperit si 24 de plante de marijuana mari si 24 de arme de foc la domiciliul celor doi, dar si faptul ca John Walker avea autorizatie pentru consum de marijuana in scopuri medicale.

Lui John Wesley Walker si Irinei Walker le-au fost confiscate toate bunurile folosite in afacerea de pariuri pe lupte de cocosi. In 2011, ferma celor doi a fost evaluata la suma de 170.000 de dolari. Principesa Irina si sotul sau risca cinci ani de inchisoare si amenda de pana la 250.000 de dolari.

Luptele de cocosi sunt scoase in afara legii in toate cele 50 de state americane.

"Dincolo de faptul ca e o practica barbara, luptele de cocosi pun in pericol sanatatea publica si conduc la comiterea altor acte infractionale" a declarat procurorul Amanda Marshall.

Luptele cu cocosi organizate de Principesa Irina - cruzime, cota din pariuri ilegale, personaje dubioase

Principesa Irina, una dintre fiicele regelui Mihai, si sotul sau, John Wesley Walker, fost adjunct de serif, au fost arestati, joi, in Statele Unite ale Americii, in statul Oregon, pentru organizarea de lupte ilegale cu cocosi. Principesa Irina are 60 de ani, iar sotul sau, 67 de ani. Irina Walker este cunoscuta drept Irina Kreuger, una dintre fiicele ultimului rege al Romaniei, Mihai. Sotul ei, John Wesley Walker, a fost ajutor de serif in perioada 1998-2003.

Principesa Irina, fiica regelui Mihai, arestata in SUA

Regele Mihai, profund intristat

La cateva ore de la izbucnirea scandalului arestarii fiicei sale de catre autoritatile din SUA, Biroul de Presa al Majestatii Sale Regele Mihai I a emis un comunicat de presa:

"Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunostinta cu profunda tristete despre evenimentele legate de Principesa Irina a Romaniei, fiica sa.

Majestatea Sa si intreaga Familie Regala spera ca justitia americana si instantele Statului Oregon vor solutiona in cel mai just si mai rapid mod cu putinta acest caz.

Majestatea Sa spera, de asemenea, ca prezumtia de nevinovatie sa functioneze, asa cum este legal si moral, de la inceput si pana la sfarsitul acestui nefericit eveniment".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#principesa Irina lupte cocosi, #Principesa Irina judecat libertate, #fiica rege Mihai arestata , #Casa Regala