Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Printul Paul afla saptamana viitoare daca este recunoscut ca membru al Casei Regale

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 08:28
3635 citiri
Printul Paul afla saptamana viitoare daca este recunoscut ca membru al Casei Regale
Foto: Arhiva

Marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut loc unul dintre ultimele termene in procesul in care printul Paul cere sa fie recunoscut in Romania ca fiu legitim al Regelui Carol al II-lea, instanta ramanand in pronuntare.

"Asteptam decizia peste o saptamana, nu facem comentarii, speram ca acesta sa fi fost ultimul termen, dupa 21 de ani, in justitia din Romania. Speram ca justitia va face dreptate si va restabili un adevar istoric", a declarat avocatul printului Paul.

Razboiul in care printul Paul cere sa fie recunoscut in Romania ca fiu legitim al Regelui Carol al II-lea , ca urmare a hotararii intantei de la Lisabona, din 1955, si recunoscuta de instantele din Franta si Marea Britanie, s-ar putea astfel termina si in Romania, scrie Adevarul.

Printul Paul, nerabdator sa devina capul Casei Regale - noiembrie, luna decisiva

Ultimul termen a fost pe 8 noiembrie 2011, insa verdictul a fost amanat pentru ultima zi din ianuarie, pe motivul ca judecatorii nu au avut confirmarea ca una dintre mostenitoare, domiciliata in Marea Britanie, ar sti ca este citata in proces.

Casa Regala a Romaniei nu il recunoaste ca membru cu drepturi depline si mostenitor pe printul Paul, din cauza ca acesta ar proveni dintr-o casatorie nerecunoscuta de Casa Regala, si anume cea dintre Regele Carol al II lea si Zizi Lambrino.

Litigiul dintre familia printului Paul si Casa Regala dureaza de la mijlocul anilor '50. In 1955, un tribunal din Lisabona a decis ca tatal lui Paul, Mircea Grigore Lambrino, este fiul lui Carol al II-lea.

Judecatorii portughezi au stabilit ca printul Carol Mircea Grigore al Romaniei este primul fiu nascut al regelui Carol al II-lea, cu toate drepturile de succesiune si dreptul de a purta numele tatalui sau.

Ulterior, la inceputul anilor '90, sentinta a fost recunoscuta de Tribunalul Teleorman. Regele Mihai a contestat hotararea, dar Curtea de Apel i-a respins actiunea in 2010 si procesul a continuat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Printul Paul Casa regala, #Printul Paul proces, #Printul Paul recunoscut instanta , #Casa Regala
Comentarii
Poza Westrop
Westrop
rank 5
Casa regala avem, printi la fel, regele inca poate trona, tara e
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Printul Paul Lambrino este un Bastard! Dar are macar 1/2 sange bleu,