Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Printul Paul: Am dreptul la 62,5 la suta din mostenirea lui Carol I

Luni, 25 Martie 2013, ora 09:15
4352 citiri
Printul Paul: Am dreptul la 62,5 la suta din mostenirea lui Carol I

Printul Paul, recunoscut ca prim fiu legitim al regelui Carol al II-lea, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie dar si de catre tribunale din Franta, Marea Britanie si Elvetia, este de parere ca "reconcilierea cu Familia Regala ar ajuta imaginea tarii".

In cadrul unui interviu acordat Bursa, printul Paul a declarat: "Eu am fost recunoscut ca primul nascut din prima linie de succesiune masculina si, potrivit ultimei constitutii monarhice, am dreptul la mostenire, atat din punct de vedere dinastic, cat si in ceea ce priveste averea regala".

Dupa 21 de ani, de cand a fost intentat procesul, ICCJ i-a dat castig de cauza, definitiv si irevocabil, ASR Printul Paul al Romaniei in dosarul de Exequatur, prin care acesta a solicitat recunoasterea sentintei de la Lisabona, pronuntata in urma cu 55 de ani, conform careia ASR Printul Carol Mircea al Romaniei a fost recunoscut, inca din 1955, ca prim fiu legitim al MS Regele Carol al II-lea. Sentinta de la Lisabona a mai fost recunoscuta in Franta, Marea Britanie si Elvetia.

"Conform sentintei din Portugalia si Codului nostru Civil imi revine, in total, 62,5% din mostenire - 37,5% din partea tatalui meu si 25% din partea printesei Elena, nascuta Lupescu (a treia sotie a bunicului meu), parte pe care am primit-o separat. Este ceea ce s-a decis in Portugalia. Pe aceasta baza, vom discuta si in Romania.

Aici nu a fost deschisa niciodata masa succesorala si nu ar fi trebuit dat nimic inapoi din averea regala pana la finalizarea procesului de Exequator", a mai spus fiul fostului rege al Romaniei.

ICCJ: Printul Paul are dreptul sa revendice o parte din averea Casei Regale

Dupa redactarea motivarii deciziei din Justitie, au aparut informatii potrivit carora regele Mihai l-ar fi invitat la discutii pe printul Paul. Alteta Sa Regala a infirmat, insa, aceste zvonuri: "Este o dezinformare. Am incercat acum zece ani sa ne vedem, dar nu am reusit. Intentia mea este sa am o intalnire cu unchiul meu cat mai curand. Consider ca este momentul sa ajungem la o intelegere, la urma urmei suntem o familie si 'sangele apa nu se face'. De asemenea, reconcilierea familiei noastre va ajuta la imaginea Familiei Regale, dar si la imaginea Romaniei".

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#printul Paul mosternire Carol, #proces printul Paul, #printul Paul fiu legitim Carol, #printul Paul Exequatur , #Casa Regala