Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Editorial: Regele Basescu

Luni, 13 Mai 2013, ora 12:03
6031 citiri
Editorial: Regele Basescu
Foto: Arhiva

Monarhistii institutionalizati sunt molesiti si nu dau semne viguroase ca vor profita de valul teribil de scarba care-i face pe romani sa declare, in intimitate, falimentul a ceea ce cunosc despre viata politica.

Doua inaugurari cu printul Nicolae, cateva medalii si o emisiune TV cu academicieni nu sunt altceva decat o sarbatoare campeneasca de 10 mai, doar n-o sa le faca treaba jurnalistii.

Este adevarat, de la aproximativ 20 la suta simpatie pentru monarhie nu se pot face minuni de 80 la suta peste noapte. Dar acum e o baza de plecare, un start excelent daca ne gandim ca in urma cu 23 de ani vorbeam de 2-3 procente.

Nici viitorul presedinte al Romaniei - deocamdata Crin Antonescu, pentru ca tot ce zarim sunt urmele tipizatelor USL - nu se intrebuinteaza cu ardoare pentru a-si statornici imaginea (hm) in mintea romanilor (unii ar spune ca bine face!).

Si nici aici, oricata simpatie ar exista prin platourile de filmare, n-or sa bifeze fisa postului jurnalistii.

Dar ce zarim, totusi, fara sa ne propunem, si fara intentia realizatorilor - dar nu pot nici ei ignora ceva ce e o stire care se vinde singura - este ca, desi nu e rege, si aproape ca nici nu mai este presedinte, Traian Basescu a inceput campania electorala.

Nici n-a venit vara, fundatiile politice puse in opera de popularii sefului statului si liberalii lui Tariceanu abia au implinit cate-un dintisor de lapte, caci presedintele a facut partie si intentioneaza sa recupereze, sa transforme antipatia de patru ani de criza grea in capital.

Si daca domnul Crin Antonescu este ocupat (formal) cu revizuirea Constitutiei si nu brazdeaza Romania in cautarea portitelor de gospodari dezamagiti de Victor Ponta, iar monarhistii nu baga de seama ce le spun de vreun an sondajele, cum sa se impace toate astea?

Ma gandesc ca o rezolvare a dilemelor ar fi ca Legea fundamentala sa propuna schimbarea formei de guvernamant, iar acolo sa incalece vremurile cel care nu poate fi presedinte inca un mandat. Cum tronul este revendicat atat de regele Mihai, cat si de printul Paul, ca sa nu iasa cu deranj se poate infiinta o domnie pamanteana de Constanta.

Cine sa-l sustina pe Traian Basescu? In afara de intreprinzatorii angajati sa-i construiasca platforma or mai fi niste deranjati la minte care nu disting ziua de noapte, vreo 6.000-7.000 de visatori, nevasta-mea si domnul Boc.

Asta acum. Caci daca cine ar trebui sa puna osul ca sa-si asigure ori o platforma de crestere, ori una de conservare, motaie, daca Ion Iliescu are simtul ridicolului si Traian Basescu este singurul care inca mai misca, sa nu mai cautam prea departe.

Lasand gluma la o parte, daca nici turneul campenesc nu-l trezeste pe Crin Antonescu, s-ar putea sa-i dea imboldul final lui Victor Ponta. Caci pana la urma, istoria se scrie profitand de ocazii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#simpatizanti monarhie Romania, #regele Mihai incredere , #Casa Regala