Regele Mihai, dat in judecata de un neamt care sustine ca este fiul sau

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 17:33
6025 citiri
Regele Mihai, dat in judecata de un neamt care sustine ca este fiul sau
Foto: Arhiva

Regele Mihai I al Romaniei este dat in judecata de un cetatean german care sustine ca este fiul biologic al suveranului. O cerere a fost depusa la Judecatoria Sectorului 1, primul termen fiind in luna aprilie.

Potrivit Digi 24, Dieter Stanzeleit nu este la prima incercare de a dovedi in instanta faptul ca regele Mihai este tatal sau. Pana acum, cererile sale au fost respinse de mai multe instante din Romania si din strainatate.

Artin Sarchizian, avocatul sau, a afirmat ca prezenta fostului suveran al Romaniei va fi necesara in instanta, urmand sa fie solicitata si o expertiza medico-legala pentru stabilirea paternitatii.

"Instanta va cerceta probele pe care ambele parti le vor prezenta, daca exista grade de rudenie intre regele Mihai si Dieter Stanzeleit. Sunt probe in plus fata de cele pe care le vom solicita, respectiv expertiva medico-legala. Regele Mihai sta personal in aceasta cauza, in calitate de parat in acest proces.

In masura in care se va administra un interogatoriu, prezenta sa personala va fi necesara in fata instantei. In momentul in care se va efectua expertiza IML, va fi necesara prezenta sa la Institutul de Medicina Legala", a declarat avocatul, pentru postul de televiziune citat.

Dieter Stanzeleit sustine ca este fiul regelui Mihai I si al Nerissei Jane Irene Bowes Lyon, lucru ce i-a fost confirmat si de mama sa adoptiva Irmgard Stanzeleit. Mai mult, acestia s-ar fi casatorit in secret, in 1939.

"Povestea e destul de veche, iar presa o stie. Domnul in cauza a facut un proces in Germania si a obtinut o citare ca martor a Majestatii Sale si o comisie rogatorie. Lucrul asta a mai fost cerut si in Elvetia si nu a obtinut nimic. Aici, in Romania, nu se deruleaza un proces, ci doar o procedura: un judecator german i-a cerut unui judecator roman sa-l audieze pe Rege ca martor.

Nu stiu de ce a facut-o in Romania, pentru ca Majestatea Sa are domiciliul principal in Elvetia, aici are doar o rezidenta. Dar nu vreau sa comentez prea multe pana nu vad dosarul. Regele nu poate fi constrans sa dea o proba ADN", a declarat pentru Realitatea.net, avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#fiu ilegitim regele Mihai, #Dieter Stanzeleit regele Mihai, #proces paternitate regele Mihai , #Casa Regala