Regele Mihai, premiat de liberali pentru "cea mai lunga cariera in slujba libertatii"

Duminica, 11 Martie 2012, ora 10:02
2196 citiri
Regele Mihai, premiat de liberali pentru "cea mai lunga cariera in slujba libertatii"
Foto: Arhiva

Tinerii liberali i-au acordat regelui Mihai, la Gala TNL, premiul "Nascut liber" pentru "Cea mai lunga cariera in slujba libertatii".

La randul lui, fostul suveran, desi nu a fost prezent la eveniment, in mesajul citit de reprezentantii Casei Regale si-a exprimat speranta ca anul acesta sa aduca "respect si etica in institutii", relateaza Mediafax.

Neagu Djuvara: Regele Mihai trebuia sa ramana sarac si curat, nu sa se lase cumparat de Iliescu

"Sper ca anul acesta sa aduca respect si etica in institutii, simt al datoriei si altruism in viata publica. Valorile si competenta ar trebui sa fie criteriile noastre. Aveti incredere in democratie, in rostul institutiilor publice si in regulile lor", a transmis regele Mihai.

Mesajul a amintit importanta pe care regele a acordat-o evenimentelor prilejuite de jubileul de 90 de ani: "Aceasta dovada de iubire si de pretuire (...) a fost o alinare pentru toate suferintele si necazurile pe care a trebuit sa le trecem cu totii in ultimele decenii".

"Felicit pe cei care au reusit performante economice, mai ales micii intreprinzatori si companiile mijlocii. Felicit pe tineri si pe profesorii din universitati, licee si scoli, care au continuat munca lor in ciuda greutatilor. Felicitari celor din agricultura care au reusit sa mearga mai departe, desi ramasi fara resurse si incurajare.

Felicitari functionarilor publici, diplomatilor, militarilor, oamenilor de arta pentru staruinta lor in a-si face datoria, desi puternic incercati de lipsa banilor si descurajati institutional. Sunt mahnit de toate momentele grele prin care mamele, oamenii batrani sunt nevoiti sa treaca. Felicit romanii care stiu ca au facut ceva bun pentru ca tara lor sa mearga mai departe", a mai transmis regele Mihai.

Premiul a fost acordat de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care a vorbit despre demersurile facute de PNL pentru aducerea regelui Mihai in Parlament. "Am avut posibilitatea sa contribui la acest eveniment care a marcat viata politica a anului 2011 si care ne-a permis sa facem comparatia intre ceea ce este azi presedintele Romaniei si cum ar trebui sa fie. Cum ar trebui sa fie ne-a aratat Regele Mihai", a povestit Tariceanu.

Regele Mihai, pe locul intai in topul increderii romanilor - sondaj IMAS

Din partea Casei Regale au fost prezenti la eveniment Alexandru Oprean, cancelar, Liana Greavu, asistent personal al Principesei Margareta si Nicoleta Ifrim, secretar al Casei.

Tinerii liberali s-au reunit, sambata seara, la Palatul Parlamentului, la cea de a VII-a editie a Galei Tineretului National Liberal. La eveniment au participat si seniorii PNL, printre care presedintele partidului, Crin Antonescu, precum si Mircea Ionescu-Quintus si Radu Campeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#regele Mihai premiu liberali, #regele Mihai Nascut Liber, #regele Mihai Gala TNL , #Casa Regala