Reuters: Instanta din Romania reaprinde cearta in Casa Regala

Joi, 16 Februarie 2012, ora 14:37
4692 citiri
Reuters: Instanta din Romania reaprinde cearta in Casa Regala
Foto: freepages.family.rootsweb.ancestry.com

Instanta suprema din Romania a reaprins o cearta veche de decenii, dupa ce a recunoscut oficial, marti, ca printul Paul face parte din familia regala romana.

"Dupa aceasta recunoastere finala a mea ca membru al Casei Regale, vor exista o multime de procese pentru impartirea averii", a declarat printul Paul Phillipe de Romania, potrivit agentiei Reuters, care citeaza presa din tara noastra.

Printul Paul este fiul lui Mircea Grigore Lambrino si, in urma acesei decizii, este oficial nepotul Regelui Carol al II-lea, dar si al Regelui Mihai, care ii este unchi.

Mircea Grigore Lambrino a murit in 2006, dar decizia in cazul care dateaza de 21 de ani ar putea da un impuls revendicarilor fiului lui Lambrino, Paul, care pretinde ca este indreptatit sa primeasca o parte din mostenirea regala.

Mircea Lambrino a fost fiul tatalui "playboy" al Regelui Mihai, Regele Carol al II-lea, si al "importantei" Ioana Zoe "Zizi" Lambrino, dupa cum scrie Reuters.

Cei doi au fugit impreuna in timp ce Carol al II-lea era inca print si s-au casatorit in secret, in 1918. Cu toate acestea, casatoria lor a fost anulata inainte ca Mircea Lambrino sa se nasca, in 1920.

Reuters mai relateaza ca Regele Mihai este fiul lui Carol al II-lea din casatoria cu printesa Elena a Greciei si a fost fortat sa abdice in 1947, de catre comunistii care au condus tara pana cand dictatorul Nicolae Ceausescu a fost executat, in urma revolutiei violente din 1989.

De atunci, familia regala a recastigat trei resedinte in Romania, inclusiv Castelul Peles, din muntii Carpati si un palat din Bucuresti, care au reintrat in posesia familiei, dupa caderea comunismului.

"Aceasta decizie nu confera drepturi dinastice si nici nu stabileste afilierea persoanei mai sus mentionate (Lambrino), in prezent decedata, la familia regala. Acest fapt este valabil si pentru descendentii sai, oricare ar fi acestia. Regele Mihai I este singurul care se poate pronunta in problemele dinastice", se arata intr-un comunicat al Casei Regale, postat pe site-ul sau.

Totodata, este amintit faptul ca Paul Lambrino are legaturi stranse cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, care i-a botezat fiul, in prezent in varsta de aproape doi ani.

In 2011, presedintele tarii l-a criticat pe Regele Mihai, intr-o interventie publica, si a refuzat sa participe la discursul pe care acesta l-a sustinut in Parlament, in luna octombrie, cu ocazia celei de-a 90-a aniversari a Regelui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Printul Paul, #printul Paul Reuters, #printul Paul familia regala, #Casa Regala Romania , #Casa Regala