Revizuim Constitutia. De ce nu revizium si forma de guvernamant?

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 23:27
5854 citiri
Revizuim Constitutia. De ce nu revizium si forma de guvernamant?
Foto: familiaregala.ro

Politicienii republicani reactioneaza cu duritate, aproape isteric, cand sunt intrebati de ce nu accepta ca poporul sa fie consultat cu privire la forma de guvernamant.

"Articolul din Constitutie privind forma de guvernamant nu poate fi revizuit!", ne spun cu un aer de superioritatea vajnicii aparatori ai republicii neo-comunisto-capitaliste.

La randul lor, nostalgicii ceausisti, acea generatie care a invatat la scoala ca regele "a fugit" din tara cu "un tren burdusit cu aur", nici nu vor sa auda de rege, "care o sa vina cu camarila lui ca sa puna mana pe tara".

O discutie serioasa despre monarhia constitutionala, absolut necesara dupa momentul inlaturarii dictaturii comuniste, a fost aruncata in derizoriu.

Impotriva ideii de monarhie constitutionala, a regelui Mihai I si familiei regale, s-a tesut treptat o panza de capcane, calomnii si manipulari, menita sa opreasca, sa saboteze orice incercare de a spune adevarul despre cum a fost inlaturata monarhia si care ar fi beneficiile pe care aceasta le-ar oferi romanilor.

Comunistul Ion Iliescu a utilizat masele muncitoresti care, scandand "Nu ne vindem tara! Noi muncim, noi nu gandim!", au facut sa se rateze intoarcerea regelui si instaurarea unei democratii veritabile sub ocrotirea monarhiei constitutionale. Tara a fost jefuita de ex-activistii PCR si ex-ofiterii de Securitate, iar muncitorimea si-a vazut fabricile transformate in mall-uri si a gustat din amarul somajului.

Nefericitul Emil Constantinescu, marea speranta a democratiei romanesti, nu a avut curajul sa organizeze un referendum pentru restauratia monarhiei constitutionale si, asa cum marturiseste, a fost invins de sistemul controlat de politrucii si securistii care, in cele din urma, l-au readus la putere pe Ion Iliescu.

Tupeistul Traian Basescu, in stilul sau de vaporean din mahalalele Constantei, a dovedit mai multa viclenie. A ingaduit familiei regale sa traiasca intr-un fel de "colivie de aur", dar in momentul in care principesa mostenitoare Margareta si principele Radu au inceput sa coaguleze in jurul lor un curent progresist cultural si spiritual constituit din elita studentimii, intelectualitatii si taranimii, Traian Basescu si-a aratat adevaratul chip.

Afirmatii gratuite despre cum "a tradat" regele Mihai pe maresalul Antonescu, zvonuri calomnioase despre familia regala colportate de presa mogulilor "buni" din ograda Cotrocenilor, afisari publice cu familia lui Paul Lambrino, transformat intr-un eficient pion antimonarhist, un intreg arsenal de manipulare a fost folosit cu unicul scop de a compromite cat mai grav si mai rapid ideea monarhiei constitutionale.

Nici macar urmasii celor care au miruit pe regii Romaniei, la ceremoniile de incoronare, nu s-au implicat in apararea monarhiei constitutionale, absenta, cu stangacie motivata, a patriarhului nostru de la citirea mesajului regelui Mihai I catre Parlament lasand sa se inteleaga, fara echivoc, care este atitudinea conducerii Bisericii Ortodoxe fata de Casa Regala si problema restauratiei monarhiei constitutionale.

De ce este asa de iubita republica de catre unii, cumva pentru ca este permisiva cu imoralitatea lor? O republica instaurata la 30 decembrie 1947, cu sprijinul sovieticilor. De ce 30 decembrie? Pentru ca este o zi simbol - la 30 decembrie 1922 a fost proclamata instaurarea URSS.

Sa rememoram momentul nasterii acestei aberatii. Dupa ce a obtinut, prin santaj, abdicarea regelui, Petru Groza intruneste Parlamentul, format prin alegerile falsificate de comunisti in noiembrie 1946, in prezenta a 10% din parlamentari. Sedinta inceputa la ora 19.10, a durat doar 45 de minute. S-au citit actul de abdicare a regelui si proclamatia Guvernului, apoi un deputat, in cea mai proasta regie posibila, a luat cuvantul propunand proclamarea Republicii Populare Romane. S-a "votat" in unanimitate.

Daca monarhia constitutionala a fost inlaturata samavolnic, la umbra tancurilor sovietice, ma intreb de ce nu putem discuta despre forma de guvernamant a tarii, acum, cand ne racorim, nu-i asa, sub umbrela Uniunii Europene?

Va indemn pe dvs., dragi cititori, sa raspundeti. Eu doar va reamintesc ca multe dintre tarile europene spre care migreaza romanii pentru ca acestea au un nivel de trai superior Romaniei - Spania, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Olanda, Belgia - sunt monarhii constitutionale. Quod erat demonstrandum!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#monarhie regele Mihai Romania, #Romania republica monarhie, #Constitutie monarhie , #Casa Regala