Ziare.com

Ziua Regalitatii - Maraton, conferinte si receptie in aer liber, in lipsa regelui Mihai

Vineri, 10 Mai 2013, ora 09:34

   

Ziua Regalitatii - Maraton, conferinte si receptie in aer liber, in lipsa regelui Mihai
Ziua Regalitatii este sarbatorita vineri, printr-o serie de manifestari ce au loc in Capitala si in alte orase, fara ca regele Mihai sau regina Ana sa participe la ceremonii.

Casa Regala va fi reprezentata de principele Nicolae, deoarece regele Mihai este in Elvetia, pentru a-i fi alaturi sotiei sale, internata in spital.

Seria de evenimente dedicate familiei regale a Romaniei a debutat vineri, la ora 8:00, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociatia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a Romaniei. La eveniment ia parte principele Nicolae.

In cinstea sarbatoririi Zilei Regalitatii, si Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei, asociatie creata pe baza ideii de unificare a miscarii monarhiste din Romania, va participa, in data de 10 mai, prin membrii, simpatizantii si grupurile monarhiste afiliate ei, la o serie de evenimente, in Cluj si Capitala, destinate informarii cetatenilor asupra importantei acestei zile.

Astfel, in Bucuresti, la ora 10:00, vicepresedintele ANRM, Victor Ciorbea, impreuna cu alti membri ai Aliantei vor participa la Conferinta "Rolul Monarhiei in modernizarea Romaniei", sustinuta in prezenta Altetei Sale Regale, principele Nicolae, de academicianul Dan Berindei in aula Academiei Romane. Cu aceasta ocazie, se va lansa lucrarea "Academia Romana si Casa Regala a Romaniei - doua destine paralele 1866 - 1947".

Tot vineri, de la ora 11:30, principesa Margareta, principele Radu si principele Nicolae vor depune un buchet de flori la statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal.

Concert de Ziua Regalitatii, la Sala Radio - participa si Principesa Margareta si Princepele Radu

La ora 17:30, la Palatul Elisabeta va avea loc evenimentul anual "Garden Party" unde membri si numerosi simpatizanti ANRM vor fi parte a comitetului de organizare, dar vor participa si ca invitati.

Totodata, Iacarii Acrobati vor executa un zbor omagial in parcul Herastrau, de Ziua Regalitatii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1047 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Trăiască 10 Mai! Trăiască Regele Mihai I ! Trăiască Familia Regală!

Proiect de lege: 10 mai, din nou Ziua Regelui.

Pe 10 mai 1881, Carol I era incoronat Rege al Romaniei, iar tara era proclamată Regat. Acesta nu este insă singurul eveniment de mare insemnătate pentru istoriografia romanească petrecut pe data de 10 mai.

In 1866, Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen sosea in Bucuresti, si depunea jurămantul in fata Parlamentului, devenind astfel domnitor al Romaniei, in urma abdicării lui Alexandru Ioan Cuza. In 1877, după ce cu o zi inainte Parlamentul dezbătuse problema, Carol proclama solemn Independenta absolută a Romaniei. Iar in 1881, acesta devenea rege al Romaniei. La festivitătile prilejuite de incoronare, regele Carol si regina Elisabeta aveau să primească de la Dimitrie Brătianu, Prim-Ministrul la acea dată, coroane turnate din otelul unui tun cucerit de la turci in timpul Războiului de Independentă al Romaniei (1877 – 1878).

In toată această perioadă, ziua de 10 Mai a fost sărbătorită ca Zi Natională a statului roman, celebrand atat Independenta, cat si Casa Regală.

Deputatul liberal Radu Zlati vrea ca ziua 10 Mai să fie un omagiu regalitătii. Zlati a declarat că după săptămana viitoare va incepe să actioneze pentru a face un nou proiect legislativ ce priveste ziua de 10 mai, Ziua Traditie Monarhice. “Deocamdata am venit cu ideea. După săptămana viitoare voi face acest proiect, si voi incepe să strang semnături de la ceilalti parlamentari“.

Trăiască Regalitatea! trăiască Regele Mihai I! Trăiască Familia Regală!

 

@Ambidextru

- da, domne , da' dupa aia s-a terminat cu sultanii ! chiar daca sunt mirobolanti.lol.

Manipulare propagandistica excesiva.

Ziua regalitatii este o zi proclamata artificial.Dupa o calatorie plina de peripetii si pericole,sub nume fals, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen,depune juramintul de domnitor al Principatelor Romane la 10 mai 1866..Averea cu care a venit:o valiza cu lenjerie.La 9 mai 1877 are loc Declaratia de Independenta in Parlament,iar declaratia solemna o face Carol I pe 10 mai,ca sa se induca impresia ca si el ar avea un merit in aceasta chestiune.Daca Romania a vut un rege care merita tot respectul ,acesta este Ferdinand I intregitorul.Este singurul rege care si-a demonstrat atasamentul fata de poporul roman,acceptind intrarea in Primul razboi mondial impotriva Germaniei,ceea ce Carol I a refuzat sa faca,preferind abdicarea,tradind poporul care l-a primit sa-i fie suveran.Despre ceilalti nici nu merita sa discutam. Tilhariile dictatura si imoralitatea lui Carol al II-lea,infantilismul si tradarea comise da fiu-su,scotindu-l in afara istoriei romanilor.Se tot bate moneda pe abdicarea fortata a lui Mihai.Nu este adevarat.El si-a negociat o abdicare mai mult decit favorabila,in toata perioada "externa"clamindu-si dragostea pentru poporul roman.La intoarcere a venit cu o armata de avocati cu ajutorul carora(si al unor fruntasi liberali actuali)a furat poporului roman averi imense,foamea care bintuie natiunea romana datorindu-se in mare masura si lui.Si inca niste trasaturi caracteristice:
Carol I,Carol al II-lea si Misu I,au venit in tara in diverse momente,sub nume FALSE;
Toti trei au avut vocatia tradarii ;
Daca Misu se plinge ca ar fi fost obligat sa abdice,nu ar trebui sa-l preocupe mai inainte felul cum a abdicat Alexangru Ioan Cuza?
Romanii chiar se simt reprezentati de o principesa aventuriera,de sotul ei securist si de bastardul principe Nicolae(de unde o fi aparut si asta?).

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor