Ziare.com

Multumim, Majestate! Dumnezeu sa-ti binecuvanteze memoria

de Radu F. Alexandru, scriitor
Marti, 05 Decembrie 2017, ora 18:40

   

Multumim, Majestate! Dumnezeu sa-ti binecuvanteze memoria
Radu F. Alexandru
Moartea regelui Mihai inseamna o grea incercare pentru Casa Regala, dar, mai presus de toate, inseamna o pierdere uriasa si irecuperabila pentru Romania, pentru poporul roman.

Citeste toate textele scrise de Radu F. Alexandru pentru Ziare.com

Nicio personalitate din spatiul public romanesc nu a simbolizat atat de pregnant si de inaltator cele mai alese trasaturi la care poate aspira fiinta umana: nobletea sufleteasca, cinstea, onestitatea, dezinteresul, grija permanenta pentru soarta semenilor sai, asa cum a facut-o regele in toti anii scursi de la prabusirea regimului ceausist.

Nu a avut parte de o domnie indelungata; nu s-a suit pe tron la o varsta la care experienta de viata sa-i fi fost un sprijin atat de necesar; situatia cu care se confrunta Romania era dintre cele mai dramatice.

Si totusi, darurile spirituale si sufletesti pe care i le-a dat Dumnezeu i-au oferit clarviziunea si forta sa ia o decizie care a salvat, atat cat s-a mai putut, onoarea Romaniei: ruperea aliantei cu Hitler. Nimic din ce a urmat nu a putut fi anticipat. Felul in care s-a purtat, punand mai presus preocuparea pentru soarta Romaniei decat grija pentru propria-i viata, incercand in van, pana in ultima clipa, sa-si apere tara si sa obtina un sprijin din partea occidentului liber, a fost proba unui atasament si a unei dragoste de tara pe care numai marii eroi ai neamului o pot proba.

Revolutia din decembrie '89 l-a facut pe regele Mihai sa creada ca sacrificiul de sange al miilor de romani care si-au dat viata pentru libertatea tarii a fost un pret suficient de mare pentru ca Romania sa se poata angaja cu adevarat pe calea democratiei autentice, a libertatilor depline. S-a inselat.

Iar felul in care a fost tratat de cei care au confiscat puterea imediat dupa ce impuscaturile au incetat pe strazile Romaniei era cea mai peremptorie dovada ca timpul mult-ravnitei libertati inca nu venise. Ura cu care a fost haituit si gonit din tara, la prima incercare de a pune din nou piciorul pe pamantul romanesc, nu diferea cu nimic de ura celor care, in decembrie '47, l-au alungat din Romania.

Regele Mihai, Casa Regala, prin tot ce reprezentau, nu aveau loc in tara pentru faurirea careia au facut atat de multe fapte de adevarata vitejie! Niciun cuvant de ocara, nicio vorba aspra nu s-a auzit din gura regelui sau a vreunui membru al Casei Regale la adresa unei tari ingrate. Iar cand, in sfarsit, i s-a facut dreptate si i s-a recunoscut locul harazit prin voia lui Dumnezeu, nu a precupetit niciun efort sa-si slujeasca inca o data tara. Serviciile aduse Romaniei in ultimii 20 de ani sunt imense si inca extrem de putin cunoscute.

Astazi regele Mihai este deja Istorie. O Istorie pe care a iubit-o cu sfintenie si a pus-o mai presus de orice interes personal.

Multumim, Majestate! Dumnezeu sa-ti binecuvanteze memoria si sa-ti dea linistea de care atat de putin ai avut parte in lumea asta.

Radu F. Alexandru este un dramaturg, prozator si politician roman, fost senator.

Despre ce vrei sa scriem?


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3531 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...

"Romania de azi nu e o mostenire de la părintii nostri, ci o tară pe care am luat-o cu imprumut de la copiii nostri"

Cuvintele astea ale regelui Mihai ar trebui puse pe tablou in casa fiecarui cetatean roman. Un adevar cutremurator rostit de Regele Mihai.

 

asa este !

chiar si uitand faptele decedatului monarh, daca retzinem ca principiu de comportare in viatza aceasta sentintza a MS Regelui Mihai, atunci, cred eu, scopul vietzii Sale a fost atins. Ramane de vazut daca suntem vrednici sa facem asta, sau ne vom margini la vorbe frumoase - dar goale, ca cele exprimate de Dragnea, ieri, cand a aflat despre decesul regelui. Sta in puterea noastra sa fim intr-un fel sau in celalalt, dar e sigur ca Dragnea nu se poate comporta decat intr-un singur fel, cel care contravine vorbelor sale fatzarnice.

Frumos spus, intr-o zi trista.

Majestatea Sa este o istorie luminoasa, a fost o speranta pentru milioane de romani.

 

Care alt om insemnat de la noi a mai avut

toate acele multe insusiri nobile mentionate in articol, de Regele Mihai nu a fost repus in drepturi (tinand cont si de faptul ca abdicarea dansului fusese facuta silit)?!?

 

Regele Mihai “a fost fidel tarii" dar nu si viceversa…!

Care alt om insemnat de la noi a mai avut toate acele multe insusiri nobile mentionate in articol, de Regele Mihai nu a fost repus in drepturi (tinand cont si de faptul ca abdicarea dansului fusese facuta silit)?!?
In 1989, la lovilutie, Regele Mihai era in plina putere de munca si in toate facultatile mintale, pentru ca Dumnezeu l-a pastrat vrand sa se foloseasca din plin de dansul spre a ne binecuvanta tara.
Fortele raului, carora li s-a alaturat pana si ‘biserica de stat’, s-au opus reinscaunarii ‘unsului Domnului’, asa ca Romania a intrat pe ‘linia moarta’…!
Iarta-ne Doamne si ajuta-ne sa ne pocaim cu totii, “de la vladica pana la opinca"!

 

...

A murit Regele, traiasca Regina!
Numai britanicii sa aiba regina? Si noi romanii avem regina noastra, pe Regina Margareta.
Regina Margareta este Regina onorifica a Romaniei, este un simbol glorios al poporului Roman.
Apogeul de glorie al poporului roman a fost in perioada de regalitate. In perioada de regalitate am obtinut independenta fata de Imperiul Otoman, in regalitate am atins momentul culminat de glorie prin infaptuirea Marii Uniri si a Romaniei Mari. Regalitatea nu poate fi ascunsa sub presul istoriei, trebuie pastrata si ocrotita prin lege in mod onorific, mod de respect fata de Familia Regala.
Comunistii democrati de azi din PSD au ocazia sa rascumpere toate greselile comunistilor dictatoriali din trecut fata de Familia Regala a Romaniei.
Brandul Romaniei nu trebuie sa fie o frunza sau alte imagini abstracte, brandul Romaniei ar trebui sa fie Coroana Regala romana. Prin Coroana Regala romana ne afisam in fata mapamondului cu momentele de glorie ale poporului roman, independenta fata de Imperiul Otoman si infaptuirea Marii Uniri, a Romaniei Mari.

 

Dumnezeu

nu binecuvanteaza memoria unui decedat. D-zeu ii poate ierta pacatele, il poate aseza acolo unde dreptii se odihnesc etc. Binecuvantarea memoriei unui decedat sta in puterea noastra, a tuturor si o facem numai in masura in care suntem vrednici sa intelegem valoarea persoanei decedate, morala si civica, dar nu numai. Un scriitor nu ar trebui sa faca confuzii ca cea sin titlu, tocmai pentru ca e scriitor.

 

Dumnezeu poate șterge numele de sub ceruri a unui popor intreg

Dumnezeu poate șterge pomenirea dintre oameni:
"le voi sterge pomenirea dintre oameni!" (Deuteronom 32: 26)

Domnul i-a spus lui Moise: "Eu vad ca poporul acesta este un popor tare incapatanat. Lasa-Ma sa-i nimicesc si sa le sterg numele de sub ceruri; iar pe tine te voi face un neam mai puternic si mai mare la numar decat poporul acesta." (Deuteronom 13,14)

Invrednicirea despre care vorbești, tot de la Domnul Dumnezeu vine in om, căci omul despărțit de Dumnezeu este nevrednic.

Destin tragic intre două dictaturi sataniste

Creștinism prins intre două dictaturi sataniste, nazism și bolșevism, aceasta a fost viața Regelui Mihai al cărui tragic destin, experimentat din fragedă copilărie și tinerețe, s-a impletit astfel in deplină armonie tristă, cu destinul tragic al Romaniei.

O persoană mandră, așa cum a fost mareșalul Antonescu, cu greu iși va schimba propriile concepții despre drept și nedrept, bun și rău, permis și nepermis, decat una demnă.
Regele Mihai a fost o persoană demnă, profund creștină și iubitoare de poporul roman, popor pentru care a renunțat la tot, fiindu-i prin intreaga sa viața, un model de demnitate și slujire.

Mandria de a nu-și călca cuvantul dat, l-a oprit pe mareșalul Ion Antonescu, să i-a decizia dreaptă pentru o țară eminamente creștină, in contextual istoric al vremurilor, aceea de a se indepărta de un Hitler, devenit Rege al unui monstruos și intins regat al m.orții și a scurta cu luni de zile iadul ce se dezlănțui-se pe pămant.

Demnitatea și credința creștină a Regelui Mihai, i-a dăruit ințelepciunea iubirii, de a se impotrivi fiarei de neoprit, care devenise Hitler, act prin care a salvat, mii și mii de suflete, a scurtat suferințe a sute de mii de familii distruse de un război diavolesc.

A renunțat la tot ce i se cuvenea de drept, din credință, iubire de oameni, moralitate. Deși a fost născut, crescut, educat și responsabilizat pentru a fi Rege incă din copilărie, a trăit exilat de două ori de aceeași putere a ciumei roșii, despărțit de poporul pe care l-a respectat, iubit și acceptat, așa cum era el.

După 22 decembrie 1989, Domnul Dumnezeu i-a dat Regelui Mihai, darul vieții incă 27 de ani, iar nouă poporului pe care Majestatea Sa l-a iubit, șansa divină de a scăpa de ciuma roșie. Dar, noi ce-am făcut? Am irosit darul lui Dumnezeu, alegand să mergem după voia dictaturii bolșevice, imbrăcată de atunci și pană in zilele noastre in haina crimei organizate, ajungand a ne duce traiul intr-un stat captiv acesteia.

Majestatea Sa, Regele Mihai, a trăit ca un simplu om, de multe ori la limita existențială, muncind din greu cu demnitate, dăruire și onoare, pentru a-și intreține numeroasa familie.

Mulțumesc Majestății sale, Regelui Mihai, pentru lecția demnității, smereniei, slujirii și iubirii aproapelui. Domnul Dumnezeu să dăruiască in sfarșit sufletului iubitor, care a fost Regele Mihai, pace și odihnă, pană ce ne vom intalni in marea bucurie a invierii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor