Principesa Margareta: Familia regala va sprijini inflorirea virtutilor si valorilor Rosiei Montana

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 20:56
3324 citiri
Principesa Margareta: Familia regala va sprijini inflorirea virtutilor si valorilor Rosiei Montana

Familia regala a Romaniei va sprijini salvgardarea si inflorirea virtutilor si valorilor Rosiei Montana, a transmis fiica cea mare a regelui Mihai, principesa mostenitoare Margareta a Romaniei.

In cadrul unui mesaj cu titlul "Continuitatea si identitatea Rosiei Montana", postat pe pe blogul printului Radu, principesa Margareta face o declaratie care reprezinta pozitia Casei Regale a Romaniei referitoare la Rosia Montana, sustinuta continuu din anul 2009.

Pro sau contra Rosia Montana? Dezbatere Ziare.com

"Virtutile si personalitatea Rosiei Montana isi trag seva din destinul ei aproape unic. Asezarea poseda o traditie bi-milenara, iar uimitoarele sale galerii, pastrate in vreme, vorbesc despre epoca daco-romana, despre cea medievala si despre cea moderna.

Dar Rosia Montana are o frumusete naturala si o traditie vie, care salasluiesc deopotriva in armonia naturii si in sufletele si mintile oamenilor care o locuiesc.

Multe sunt motivele pentru care Rosia Montana ar trebui sa fie un exemplu de conectare, armonie, prosperitate si un model de dezvoltare europeana din Mileniul III. Din pacate, felul in care tinutul a fost tratat in ultimii patruzeci de ani a atentat serios la prezentul si viitorul lui", a precizat principesa Margareta.

Fiica cea mare a regelui Mihai continua, afirmand ca familia regala nu poate fi indiferenta fata de viitorul Rosiei Montane.

"Casa Regala a Romaniei, care a fost martora directa a prabusirilor identitare, institutionale si economico-sociale din a doua jumatate a secolului trecut, nu are cum sa fie indiferenta la drumul Rosiei Montana in viitor.

Alaturi de Academia Romana, de Bisericile Ortodoxa si Catolica si de societatea civila, Familia noastra va sprijini, in orice fel posibil, salvgardarea si inflorirea virtutilor si valorilor Rosiei Montana, asa cum s-au daltuit ele timp de doua mii de ani", se mai arata in mesajul principesei mostenitoare.

Proteste pentru Rosia Montana: "Iesim in strada ca in '90. Suntem oameni inteligenti, nu disperati" (Video)

In jur de 3.000 de persoane au participat duminica la un protest in Capitala fata de avizul dat de Guvernul condus de Victor Ponta pentru proiectul de lege privind exploatarea aurului si argintului de la Rosia Montana.

Manifestantii s-au strans in Piata Universitatii cu pancarte si mesaje atat pentru guvernanti, cat si pentru Opozitie - "USL/PDL - aceeasi mizerie", apoi au marsaluit pana la Guvern, unde au cerut demisia premierului Ponta si chiar au incercat sa intre in sediul institutiei.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#principesa Margareta sustinere Rosia Montana, #casa regala pozitie Rosia Montana, #familia regala sustinere Rosia Montana , #principesa Margareta