"Drumul spre casa", cu Principele Nicolae. Va face 1.000 de kilometri pe bicicleta

Duminica, 08 Martie 2015, ora 20:09
5405 citiri
"Drumul spre casa", cu Principele Nicolae. Va face 1.000 de kilometri pe bicicleta
Foto: marieclaire.ro/Andrei Dascalescu

Volumul "Drumul spre casa". Filip- Lucian Iorga in dialog cu Principele Nicolae al Romaniei, a fost lansat duminica la Deva, in prezenta Principelui Nicolae si a unui public numeros care a tinut sa fie prezent la acest eveniment cultural.

"Imi place sa cred ca viata mea, pana m-am mutat in Romania, a fost o provocare. 'Drumul spre casa' reflecta numai o parte din ea. Cu siguranta, aceste provocari nu s-au incheiat atunci cand am venit acasa", a declarat Principele Nicolae.

El le-a povestit celor prezenti despre proiectele pe care le-a avut, dar si despre cele viitoare. Intre acestea se numara si cel care va demara in luna aprilie si in care Principele Nicolae si-a propus sa strabata peste 1.000 de kilometri pe bicicleta, prin Romania, de Sighetul Marmatiei pana la Constanta, cu scopul de a strange fonduri pentru copii.

"Este (un proiect, n.red.) pentru copii si educatie. Vreau sa strangem bani, sa promovam lectura, sa punem in mana copiilor carti, oriunde putem in tara", a spus Principele Nicolae.

Prezent in sala, primarul municipiului Deva, Petru Marginean, a declarat ulterior ca va lua parte la una dintre etapele acestui tur pe bicicleta promovat de Principele Nicolae.

Lansarea cartii "Drumul spre casa" a fost organizata de Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva, directorul institutiei de cultura, Sebastian Bara, apreciind ca volumul reflecta personalitatea Principelui Nicolae.

"Din paginile cartii, ca dintr-o oglinda cu mai multe fete, ni se prezinta un tanar plin de viata, cu o personalitate puternica, un principe care iubeste Romania si o simte ca fiind cu adevarat patria sa, asa cum a fost si pentru cele cinci generatii ale familiei noastre regale, care i-au premers", a spus directorul Bibliotecii Judetene.

Manifestarea culturala s-a incheiat cu o sesiune de autografe oferite de Principele Nicolae.

Principele Nicolae s-a nascut in 1985, la Geneva. Este fiul Principesei Elena si al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizatiei Natiunilor Unite.

In 2010, la implinirea varstei de 25 de ani, Regele Mihai I i-a conferit titlul de Principe al Romaniei si calificativul de Alteta Regala, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, Principele Nicolae este al treilea in ordinea de succesiune la Coroana Romaniei.

Principele Nicolae a urmat cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway, Universitatea din Londra, in management.

Incepand cu anul 2012, Principele Nicolae s-a mutat in Romania si a preluat, astfel, o parte dintre atributiile publice ale Casei Regale, desfasurand o bogata activitate caritabila.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Principele Nicolae lansare carte, #Principele Nicolae bicicleta Romania , #stiri Regele Mihai