Fenechiu: Catarama risca sa se faca de ras, acum e vremea lui Antonescu

Joi, 04 Februarie 2010, ora 19:57
1064 citiri
Fenechiu: Catarama risca sa se faca de ras, acum e vremea lui Antonescu

Viorel Catarama risca sa se faca de ras prin candidatura la sefia partidului, deoarece este clar ca in PNL "este vremea" pentru Crin Antonescu, sustine vicepresedintele PNL Relu Fenechiu.

"Imi pare foarte rau ca un om de talia sociala a domnului Catarama se comporta in politica atat de josnic. In lumea politica, sunt nebuni care sunt neintelesi, se apuca sa candideze (...) Pentru oricine, din interiorul sau din exteriorul PNL, este clar ca e vremea lui Crin Antonescu. Avem cel mai carismatic lider de pe esicherul politic. De aceea, cred ca domnul Catarama ar trebui sa se gandeasca de doua ori ca se face de ras si e pacat", a comentat vicepresedintele PNL.

Fenechiu si-a exprimat regretul, "cu tot respectul si consideratia fata de omul Catarama", ca viitoarea candidatura a acestuia nu va produce decat "circ". Vicepresedintele PNL a subliniat ca, daca ar dori intrarea la guvernare cu orice, liberalii ar putea sa acceada la putere, insa discutia pe fond este in ce conditii o va face.

Declaratia a fost facuta in contextul in care omul de afaceri liberal Viorel Catarama si-a depus oficial candidatura la sefia partidului, iar propunerea sa catre delegatii la congresul din 5-7 martie va fi intrarea imediata la guvernare alaturi de PDL si incetarea colaborarii cu PSD.

Candidatii la sefia PNL, sa aiba sustinerea a cel putin 5 filiale

Printre modificarile de statut pe care le va transmite Comisiei interne a partidului va figura si cea prin care sa se conditioneze inscrierea in cursa pentru sefia formatiunii de sustinerea a minimum cinci filiale.

Fenechiu a precizat ca, in opinia sa, viitorul statut ar trebui sa includa o prevedere prin care sa nu poata candida la sefia partidului decat cei care sunt sprijiniti de cel putin 5 organizatii.

"Candidatul la presedintia partidului trebuie sa aiba sustinerea a minimum 5 filiale", a spus vicepresedintele PNL. El a facut aceste afirmatii in contextul in care omul de afaceri Viorel Catarama si-a anuntat joi candidatura la conducerea partidului, cu un program politic axat pe intrarea imediata la guvernare cu PDL.

Vicepresedintele PNL a mentionat ca va trimite, in zilele urmatoare, Comisiei interne a partidului propunerile sale de modificare a statutului, mentinandu-si opinia ca trebuie introdus votul pe baza de motiuni. El a adaugat ca va propune si ca in viitorul statut sa nu mai existe mentionata functia de prim-vicepresedinte. Fenechiu a precizat insa ca masura nu se indreapta impotriva lui Ludovic Orban, ci se doreste a fi o modalitate de a acorda puteri sporite presedintelui PNL, inclusiv de organizare a echipei cu care va lucra.

Astfel, Fenechiu a explicat ca este foarte "posibil si drept" ca Orban sa aiba delegarile cele mai importante in conducerea PNL, dar sa le primeasca din partea lui Antonescu, iar nu prin statut.

Vicepresedintele liberal considera ca presedintele PNL trebuie sa fie cel care sa aiba puterea de a decide cui si ce atributii sa acorde, ceea ce, coroborat cu votul pe baza de motiuni, ar crea o echipa de conducere dinamica si flexibila, care sa nu fie limitata de atributiile date prin statut.

Delegatia Permanenta a PNL a convocat congresul extraordinar al partidului pentru 5-7 martie.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Relu Fenechiu candidatura Catarama, #candidatura Viorel Catarama PNL , #Crin Antonescu