Fenechiu: Companiile IT&C romanesti vor avea probleme financiare in 2009

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 14:43
1432 citiri
Fenechiu: Companiile IT&C romanesti vor avea probleme financiare in 2009

In conditiile actualei crize economice, este de asteptat ca o parte dintre firmele care activeaza pe piata IT autohtona sa intampine dificultati financiare, sustine Relu Fenechiu, presedintele Comisiei pentru IT&C din Camera Deputatilor.

Potrivit acestuia, piata IT ar putea suferi o scadere semnificativa la nivelul utilizatorilor casnici, afectati de cria financiara.

"In general, consider ca domeniul vanzarilor va fi mai puternic afectat decat cel al serviciilor. Cred ca piata enterprise si-ar putea mentine o valoare constanta, fiind ajutata de fondurile europene, care prin programe de finantare bine concepute si definitivate ar atrage investitii in domeniu. Sectorul bugetar va cunoaste o scadere din cauza limitarii achizitiilor din domeniu, limitare aproximata la 30-40%", a declarat Relu Fenechiu, citat de NewsIn.

Estimarile arata ca, in 2009, vanzarile de hardware se vor micsora, piata de software va creste moderat si vor exista oportunitati pentru dezvoltarea serviciilor IT.

Totodata, presedintele Comisiei pentru IT&C din Camera Deputatilor nu exclude posibilitatae ca unele companii sa-si transfere productia in alte tari, mai putin afectate de criza, in incercarea de a-si reduce costurile.

Potrivit estimarilor MCSI, valoarea pietei IT&C la sfarsitul anului 2008 ar fi de aproximativ sapte miliarde de euro, in crestere cu peste 36% fata de 2007, cand a avut o valoare de 5,12 miliarde de euro, contributia sectorului la formare PIB fiind estimata la 10% in 2008, fata de 7% in 2007.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Relu Fenechiu, #piata IT C, #probleme financiare , #deputat
Comentarii
P
printesa de aur
rank 1
CORECT- Unele firme de IT ar putea avea probleme pe fondul crizei economice