Fenechiu: Daca stiam ca o sa fiu condamnat, mi-as fi dat demisia din Parlament

Marti, 16 Iulie 2013, ora 22:46
4592 citiri
Fenechiu: Daca stiam ca o sa fiu condamnat, mi-as fi dat demisia din Parlament
Foto: Antena 3

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat ca, daca s-ar fi asteptat ca va fi condamnat, isi dadea demisia din Parlament, apreciind ca "este strigator la cer" faptul ca a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

"Mi-am cladit cariera politica in timp, mi-am cladit si cariera profesionala in foarte multi ani.

Daca m-as fi asteptat catusi de putin ca pot fi condamnat in acest tip de dosar, imi dadeam demisia din Parlament si eram judecat de o alta instanta decat de Inalta Curte de Casatie si Justitie", a declarat deputatul liberal, marti seara, la Antena 3.

Fenechiu: Nu voi demisiona din Parlament

Acesta a declarat, vineri, ca nu va demisiona din Parlament, dupa ce a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

"Toti, la un loc, am primit 34 de ani de inchisoare. Cred ca pentru o crima nu se primesc atatia ani. Este strigator la cer, este nemaiintalnit si modul in care s-a desfasurat acest proces.

Avocatul Mateut mi-a spus ca nu a mai intalnit asa ceva, sa nu se accepte niciun mijloc de proba. Nu ne-a fost acceptata absolut nicio proba care sa dovedeasca nevinovatia, nici expertiza tehnica, nici macar martorii.

Singura proba in instanta poate fi o expertiza facuta de un evaluator independent. Noi am facut expertize, dar nu ne-au fost luate in considerare", a explicat fostul ministru al Transporturilor.

Fenechiu: Trec prin cea mai grea perioada a vietii mele (Video)

Relu Fenechiu pune condamnarea sa pe baza unui raport MCV favorabil: "A fost o graba sa se termine cat mai repede, daca e in interesul MCV, inteleg".

"Am facut greseala, ca daca nu aveam incredere, nu eram la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ce este cel mai grav este ca noi suntem condamnati in baza unui raport al Garzii Financiare care niciodata nu este proba in instanta. Singura proba in instanta este o expertiza facuta de un evaluator independent. Am cerut instantei sa se faca o expertiza cat mai rapida, sa nu tergiversam procesul", a explicat deputatul PNL.

Despre inchisoare: Sunt pregatit pentru orice

Intrebat daca Traian Basescu a avut vreun amestec in condamnarea sa, fostul ministru al Transporturilor a evitat sa dea un raspuns, apreciind insa ca este convins "ca presedintele s-a dorit o finalizare rapida a problemei" si ca "a fost in interesul Romaniei".

"Nu am crezut ca pentru ceea ce am facut eu o instanta din Romania ma va condamna. Credeti-ma, ca nu sunt tampit. (...) Tot ce pot sa fac este sa conving ca sunt nevinovat. Si voi face acest lucru pana la capat. Am speranta, ca daca nu as avea speranta, nu as mai fi aici, m-as duce si as plange de dimineata pana seara", a subliniat Relu Fenechiu.

Acesta a spus ca este pregatit de orice, chiar si sa ajunga la inchisoare.

"Sunt pregatit de orice, mai greu e sa ma gandesc la cei din jurul meu, dar asta e viata, trebuie sa trecem prin multe ca sa putem ajunge la capat. Indraznesc sa sper ca nu voi ajunge aici.

(...) Ce as putea sa fac daca sunt condamnat? Suntem intr-o tara normala, nu putem sa luam mitraliera si sa tragem. Nu pot nici sa ma apuc sa injur judecatori. Ce pot sa fac? Ce as putea sa fac? Daca voi ajunge sa fiu condamnat in Romania, voi ajunge la CEDO. La CEDO nu imi fac probleme sa nu castig acest proces, dar acolo il castigi dupa cativa ani", a mai declarat liberalul.

Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare - pedeapsa e cu executare

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, vineri, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Magistratii l-au gasit vinovat pe ministrul Transporturilor de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu in forma calificata.

Este pentru prima data in istoria Romaniei cand Inalta Curte de Casatie si Justitie pronunta o hotarare de condamnare a unui ministru in functie. Avocatii lui Fenechiu au anuntat ca vor face recurs.

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
#Relu Fenechiu condamnat inchisoare, #Fenechiu inchisoare Basescu, #Fenechiu demisie Transporturi, #Fenechiu demisie Parlament , #inchisoare