Fenechiu, tot in carantina la inchisoarea din Iasi: Risc de vulnerabilitate

Vineri, 07 Martie 2014, ora 19:24
2605 citiri
Fenechiu, tot in carantina la inchisoarea din Iasi: Risc de vulnerabilitate

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, se afla in continuare in carantina la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, pentru ca este considerat a fi un detinut cu risc de vulnerabilitate.

Informatia a fost confirmata de conducerea inchisorii, care a precizat ca el se afla in Sectia 9, camera 5, destinata condamnatilor privati de libertate cu masuri preventive sau aflate in regim de carantina, scrie Mediafax.

In 24 februarie, instanta a decis ca fostul demnitar sa primeasca un regim de detentie inchis, insa el nu a fost mutat din carantina.

"Avand in vedere faptul ca atat detinutul nominalizat, cat si ceilalti detinuti din camera de detinere unde acesta este custodiat in prezent au solicitat in scris conducerii penitenciarului Iasi sa li se acorde protectia necesara, in virtutea functiilor publice detinute anterior arestarii, cererile acestora au fost analizate de catre o comisie care a stabilit includerea lor in categoria persoanelor cu risc de vulnerabilitate, potrivit reglementarilor in vigoare.

Plecand de la cele prezentate, la repartizarea pe sectii si camere de detinere, trebuie sa se tina seama si de masurile de siguranta, de asigurare a ordinii si disciplinei, de asigurarea unei protectii corespunzatoare, sens in care activitatile zilnice, cat si cazarea se realizeaza separat, cu scopul de a preveni evenimentele negative", se arata intr-o adresa a conducerii penitenciarului obtinuta de sursa citata.

Fenechiu a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi - ce urmeaza

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat, pe 30 ianuarie, la cinci ani de inchisoare cu executare. Acesta si-a dat demisia din toate functiile pe care le detinea in PNL, dupa care s-a predat la IPJ Iasi. Ulterior, el a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi.

Fratele acestuia, Lucian Fenechiu, si asociatul Bogdan Damian au de executat aceeasi pedeapsa ca fostul demnitar, de cinci ani de inchisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Fenechiu carantina inchisoare Iasi, #Fenechiu carantina Iasi, #Fenechiu inchisoare , #inchisoare