Fenechiu: Voi prezenta pe blog dovezi elocvente despre dosarul Transformatorul

Joi, 25 Iulie 2013, ora 16:51
2716 citiri
Fenechiu: Voi prezenta pe blog dovezi elocvente despre dosarul Transformatorul
Foto: Adevarul

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, joi, ca nu stie cat va dura recursul, dupa condamnarea sa in prima instanta la cinci ani de inchisoare, adaugand ca, in perioada urmatoare, va prezenta pe blogul sau dovezi "elocvente" despre dosarul "Transformatorul".

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a spus ca nu se mai gandeste la cei care au pus umarul la "confectionarea" dosarului "Transformatorul".

Relu Fenechiu a declarat, joi, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca asteapta ca judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa redacteze motivarea sentintei in cazul sau, el sustinand ca nu poate aprecia cat va dura recursul.

"N-am de unde sti termenul. Astept redactarea motivarii. Nici nu vreau sa discut foarte mult cu privire la modul in care s-a desfasurat procesul meu, asa e normal intr-o tara europeana", a spus Relu Fenechiu.

El a precizat ca, in prezent, prioritatea este sa-si dovedeasca nevinovatia.

"Pentru mine, important este sa reusesc sa-mi dovedesc nevinovatia, altceva nu mai conteaza. In perioada urmatoare, voi prezenta pe blogul meu dovezi elocvente cu privire la acest dosar. Doar asa, pentru cei interesati sa se uite", a spus Relu Fenechiu.

El a precizat ca nu se mai gandeste la cei care "au pus umarul la confectionarea Dosarului Transformatorul", explicand ca "este o cruce pe care trebuie" sa si-o duca.

"Am auzit atatea variante pe piata legate de cei care au contribuit la acest dosar, incat am invatat sa nu mai plec urechea", a conchis Relu Fenechiu.

In 12 iulie, Relu Fenechiu a fost condamnat de instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

La aceeasi pedeapsa au fost condamnati fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian.

Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova in perioada 2002-2004, si Ion Marghidan, director general al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova in perioada 2004-2005, au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu in forma calificata.

Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova in perioada 2002-2005, a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare cu executare si cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru abuz in serviciu in forma calificata.

Instanta a mai dispus ca cei sase inculpati sa plateasca, in solidar, 6.327.390 lei, reprezentand daune materiale catre SISEE Moldova. Potrivit deciziei instantei, pentru Ioan Turbatu, limita raspunderii civile solidare este de 3.343.838,04 lei, iar pentru Ion Marghidan, de 3.063.138,40 (2.091.753,40 + 971.385) lei.

Atat cele sase persoane condamnate, cat si DNA au anuntat ca vor ataca cu recurs decizia din 12 iulie.

In urma deciziei de condamnare, Relu Fenechiu a demisionat din functia de ministru al Transporturilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Fenechiu dovezi dosar blog, #Fenechiu probe dosar Transformatorul , #inchisoare