Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Relu Fenechiu cere regim semideschis: Vrea sa ofere asistenta sociala si moral-religioasa

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 19:21
2430 citiri
Relu Fenechiu cere regim semideschis: Vrea sa ofere asistenta sociala si moral-religioasa
Foto: Enational

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, care excuta condamnarea primita in dosarul "Transformatorul" in regim inchis, solicita instantei sa-i schimbe regimul de detentie in semideschis.

Astfel, acesta a depus la Judecatoria Iasi solicitarea de schimbare a regimului de detentie, motivand ca pregatirea profesionala si studiile il recomanda "pentru includerea in programe educationale, de asistenta psihologica si asistenta sociala", scrie Ziarul de Iasi.

Relu Fenechiu, conditii de lux in inchisoare?

"In cazul meu, puteti constata ca se contureaza un portret al unui om care, prin maniera de asumare a regulilor de detentie incepand chiar din prima luna de detentie, prin nivelul de educatie, calitatile intelectuale pe care le am, prezinta o capacitate, disponibilitate si vointa pentru reeducare si reintegrare sociala.

In plus, datorita pregatirii mele profesionale si a studiilor superioare pe care le-am absolvit, prezint abilitati care ma recomanda pentru includerea in programe educationale, de asistenta psihologica si asistenta sociala care pot fi desfasurate intr-un regim semideschis", se arata in documentul depus de fostul ministru al Transporturilor.

Totodata, Relu Fenechiu sustine ca, de cand se afla dupa gratii, a avut un comportament "exemplar" si nu prezinta "niciun risc" pentru ceilalti detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, acolo unde se afla incarcerat.

Dispus sa munceasca, desi este in varsta

Printre motivele invocate de fostul ministru al Transporturilor in actiunea depusa pentru schimbarea regimului de detentie se mai numara si varsta, starea de sanatate si faptul ca are "o cariera bine definita".

Mai mult, fostul ministru al Transporturilor arata ca este dispus sa presteze munca si sa ia parte la activitati de asistenta sociala si moral-religioasa, instruire scolara si de formare profesionala.

Relu Fenechiu a urmat cursurile Facultatii de Mecanica de la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" si pe cele ale Colegiului National de Aparare din Bucuresti. Totodata, fostul ministru are si un masterat in Marketing, urmat la Universitatea Romano-Americana.

Relu Fenechiu a plans in prima noapte de arest

Si fratele lui Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu, condamnat in acelasi dosar, a cerut schimbarea regimului de detentie, insa Judecatoria Iasi a respins, miercuri, solicitarea sa.

In februarie 2014, Relu Fenechiu a fost condamnat de magistratii Inaltei Curti la 5 ani de inchisoare, pentru abuz in serviciu in forma calificata. Acesta este acuzat ca a vandut companiei de stat Electrica Moldova transformatoare si intrerupatoare vechi, din anii '70 - '80, la suprapret, pe vremea cand era administrator al unei firme de profil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Relu Fenechiu asistenta sociala, #Relu Fenechiu asistenta religioasa, #Relu Fenechiu schimbare regim detentie , #inchisoare