Antonescu se mandreste cu Fenechiu: Un om care face lucruri importante pentru Romania

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 12:28
2173 citiri
Antonescu se mandreste cu Fenechiu: Un om care face lucruri importante pentru Romania
Foto: B1 TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, au sustinut vineri o conferinta de presa comuna. Seful liberalilor l-a laudat si l-a felicitat pe ministru pentru activitatea sa deosebita, iar acesta din urma si-a prezentat bilantul celor 6 luni de mandat.

Conferinta a avut loc in contextul in care joi s-au incheiat negocierile de privatizare a CFR Marfa, considerate de Relu Fenechiu un mare succes, dar criticate de unii analisti economici.

De asemenea, vineri dimineata ministrul a mers la DNA pentru a da declaratii in calitate de martor intr-un dosar, iar pe 4 iulie asteapta verdictul in dosarul Transformatorul, in care este acuzat ca a prejudiciat statul cu peste 6 milioane de lei.

Presedintele Crin Antonescu a explicat ca "dincolo de simpatii si ipoteze exista fapte", iar activitatea lui Relu Fenechiu in calitate de ministru trebuie judecata dupa ele.

"In calitate de presedinte PNL, am sustinut foarte hotarat prezenta lui Relu Fenechiu in Guvern, am propus acest lucru", a subliniat Crin Antonescu, dezvaluind ca acesta s-a pregatit "ani de zile" pentru "a conduce acest domeniu", atat prin activitatea desfasurata in comisia de specialitate din PNL, cat si in calitate de parlamentar.

Crin Antonescu a laudat "capacitatea de munca si tenacitatea" lui Relu Fenchiu si a sustinut ca sta linistit cat timp acesta va fi ministru.

"In ciuda presiunii mediatice, atacurilor din partea celor care nu ne sunt prieteni(...) Astazi pot sa spun cu bucurie pe care nu o ascund ca faptele si prestatia lui Relu Fenechiu au confirmat ceea ce eu speram si stiam. Este si pentru mine si pentru PNL si USL un lucru foarte bun", a mai comentat Crin Antonescu, precizand ca dintre toti ministrii Cabinetului Ponta, Relu Fenechiu "a fost mandatat cu obiective limita" si a avut de atins "obiective cheie".

De asemenea, Crin Antonescu a sustinut ca privatizarea CFR Marfa a necesitat "demersuri deloc usoare", daca avem in vedere "relatia complicata cu FMI".

"Indeplinirea acestui obiectiv in parametrii stabiliti e extrem de importanta, nu doar pentru ministrul Transporturilor, nu doar pentru omul politic Relu Fenechiu(...) Ii multumesc domnului ministru Fenechiu, ii multumesc in numele PNL, sunt convins ca nici mai departe viata domniei sale nu va fi usoara, sunt convins ca tenacitatea, seriozitatea, capacitatea pe care le-a dovedit le va dovedi si de acum inainte", a declarat presedintele PNL.

Crin Antonescu i-a criticat pe cei care au facut un "scandal enorm" si au sustinut o "propaganda netarmurita" in legatura cu prezenta lui Relu Fenechiu in Guvern, considerata a fi "un punct slab pentru Romania" si ca ar fi "inadmisibil" ca cineva care este judecat sa fac parte din Executiv.

El a sustinut ca Fenechiu este "un om care face lucruri atat de importante pentru Romania", iar procesul sau trebuie sa se desfasoare "in lumea, care ar trebui sa fie linistita si rece, a Justitiei", fara presiune mediatica din partea celor care il considera deja vinovat pe colegul sau de partid.

"Credem in prezumtia de nevinovatie, in capacitatea si dreptul fiecarui om politic de a da masura prin fapte. Il felicit, ii multumesc, ii doresc succes!", i-a transmis Crin Antonescu lui Relu Fenechiu.

La randul sau, acesta le-a multumit public celor doi co-presedinti USL care l-au sustinut in Guvern.

"Va multumesc pentru ca in ciuda presiunii mediatice ati avut incredere in mine. Ii multumesc si domnului Victor Ponta. Trecand timpul, observ ca si domnia sa incepe sa aiba incredere in mine. Sper ca pana la sfarsitul mandatului si mass-media", a declarat Fenechiu, incepand sa isi prezinte bilantul celor 6 luni de mandat si aratandu-se convins ca acesta "arata foarte bine".

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#Antonescu Fenechiu ministru, #Fenechiu bilant mandat ministru , #ministrul Transporturilor
Comentarii
Poza 25657
25657
rank 5
Corect,dle Președinte al ROmaniei,Grin Laurențiu George Antonesco.
Poza kickk227
kickk227
rank 5
Cumva astia multumesc fatis pentru ceea ce primesc?