Fenechiu risca 15 ani de inchisoare - sentinta, saptamana viitoare (Video)

Joi, 04 Iulie 2013, ora 15:38
4599 citiri
Fenechiu risca 15 ani de inchisoare - sentinta, saptamana viitoare (Video)

Sentinta in dosarul "Transformatorul", in care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru fapte de coruptie, va fi pronuntata pe 12 iulie.

Dupa audierile de joi, 4 iulie, instanta suprema a ramas in pronuntare pana pe 12 iulie. Procurorii au cerut 15 ani de inchisoare cu executare pentru Relu Fenechiu, acuzat de complicitate la abuz in serviciu. Totodata, procurorii vor ca lui Fenechiu sa i se impute si suma de 13 milioane de lei.

Fenechiu, despre proces: Sa se termine ca sa imi desfasor activitatea politica normal

La intrarea in sala de judecata, ministrul Transporturilor si-a exprimat speranta ca dosarul va fi solutionat cat mai repede, astfel incat sa-si poata continua cariera politica "in conditii normale".

"Este o decizie foarte importanta. Cea mai importanta decizie este in ceea ce priveste cariera mea. De opt ani, cariera mea este afectata de acest proces. Astept de mult timp sa se termine, ca sa imi desfasor cariera politica in conditii normale, nu in stres", a declarat Relu Fenechiu, joi dimineata.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca este mirat ca se afla in aceasta situatie si lucrurile de care este acuzat trebuie probate prin dovezi temeinice.

"Cand a inceput procesul, am fost foarte mirat de ce sunt aici. Sunt acuzat de o complicitate, iar aceasta ar trebui demonstrata. Toate celelalte povesti din presa, produse nonconforme, produse achizitionate ilegal, nu fac obiectul complicitatii. Complicitatea ar trebui demonstrata prin ceva, printr-o legatura pe care sa o ai anterior. Eu am fost un simplu furnizor de produse", a continuat Relu Fenechiu, prezent joi la audieri.

In dosarul "Transformatorul", ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata, fapte comise pe vremea cand era actionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iasi si SC Tehnorom SRL Iasi.

Relu Fenechiu este acuzat ca ar fi cumparat de la Dragos Stanescu, un lider al rromilor din comuna Grajduri, intre 2002 si 2005, transformatoare fabricate in anii '70. Transformatoarele erau achizitionate la pret de fier vechi de catre bulibasa, care strangea dispozitivele din toata tara.

In calitatea sa de administrator al firmei mentionate, Fenechiu ar fi vopsit si ar fi vandut transformatoarela Electrica Moldova, unde participau si firme ale altui liberal, Cristian Adomnitei. Pe langa transformatoare din anii '70-'80, revopsite, Relu Fenechiu mai vindea si intrerupatoare din anii '60-'70.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sentinta Transformatorul 12 iulie, #pronuntare sentinta dosar Fenechiu, #sentinta dosar Ministrul Transporturilor , #ministrul Transporturilor