Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fenechiu: Basescu sa lipseasca jumatate de zi de la mare si sa convoace CSAT pe CFR Marfa

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 15:01
2821 citiri
Fenechiu: Basescu sa lipseasca jumatate de zi de la mare si sa convoace CSAT pe CFR Marfa
Foto: Antena 3

Dupa ce Guvernul a difuzat un comunicat prin care anunta ca, in ciuda raspunsului presedintiei, asteapta in continuare convocarea CSAT pentru a finaliza privatizarea CFR Marfa, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu i-a cerut sefului statului sa renunte la vacanta de la mare si sa vina sa rezolve situatia.

"Privatizarea, practic, nu poate sa se mai incheie. Sunt chestiuni subiective si obiective care pot sa blocheze aceasta privatizare. Si ma refer la situatia in care este pus investitorul.

Atata timp cat a dat 10 milioane de euro, as indrazni sa-l numesc investitor, nu potential investitor. El si-a exprimat dorinta de a cumpara CFR Marfa, iar la 10 seara a iesit Basescu si a zis ca nu e bun. Cel mai important om din statul roman iese si face o astfel de declaratie.

Eu stiu cu siguranta ca nu este interzis sa dea un astfel de aviz si daca vrem sa avem responsabilitate politica, daca vrem finalizarea cu bine a acestei proceduri, nu inteleg de ce nu lipseste presedintele jumatate de zi de la mare ca sa vina sa organizeze aceste lucruri. Sa convoace CSAT-ul si sa spuna ca e bine. Sau daca nu e bine, sa spuna de ce nu e bine", a declarat Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, vineri, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Guvernul il contrazice pe Basescu: CSAT a avizat de 3 ori privatizarea CFR Marfa

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, vineri, Executivul asteapta in continuare convocarea CSAT de catre presedintele Romaniai si formularea unei pozitii cu privire la negocierile legate de privatizarea CFR Marfa.

"Cu sau fara competente, CSAT a avizat de trei ori pana acum privatizarea CFR Marfa. In 2011, 2012 si 2013 s-au dat avize ale CSAT in legatura cu aceasta privatizare. Reluam recomandarea ca purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale sa nu comunice in numele CSAT, precum si de a trata cu seriozitate si responsabilitate acest subiect, care trebuie abordat in interes public", se arata in documentul semnat de de purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei, Andreo Zaharescu.

Anterior, purtatorul de cuvant al presedintiei, Bogdan Oprea, anunta ca privatizarea CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT, drept pentru care Traian Basescu nu va convoca o sedinta a Consiliului, cerandu-i premierului sa dea dovada de responsabilitate si sa isi asume decizia in legatura cu soarta companiei.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Relu Fenechiu Basescu CFR Marfa, #Fenechiu Basescu privatizare CFR Marfa, #convocare CSAT privatizare CFR , #ministrul Transporturilor