Fenechiu, despre proces: Sa se termine ca sa imi desfasor activitatea politica normal

Joi, 04 Iulie 2013, ora 09:15
1596 citiri
Fenechiu, despre proces: Sa se termine ca sa imi desfasor activitatea politica normal

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, joi dimineata, ca spera ca dosarul "Transformatorul", in care este judecat pentru fapte de coruptie, sa fie solutionat, ca sa isi poata continua cariera politica in conditii normale.

"Este o decizie foarte importanta. Cea mai importanta decizie este in ceea ce priveste cariera mea. De opt ani cariera mea este afectata de acest proces. Astept de mult timp sa se termine, ca sa imi desfasor cariera politica in conditii normale, nu in stres", a declarat Fenechiu.

El a adaugat ca in cadrul procesului este acuzat de complicitate si ca acest lucru trebuie demonstrat.

"Cand a inceput procesul am fost foarte mirat de ce sunt aici. Sunt acuzat de o complicitate, iar aceasta ar trebui demonstrata. Toate celelalte povesti din presa, produse nonconforme, produse achzitionate ilegal, nu fac obiectul complicitatii. Complicitatea ar trebui demonstrata prin ceva, printr-o legatura pe care sa o ai anterior. Eu am fost un simplu furnizor de produse", a continuat el.

La sfarsitul declaratiei ministrul a mentionat ca spera ca dosarul sa se finalizeze, acest lucru fiind spre binele tuturor, inclusiv al USL-ului.

Marturii incriminatorii pentru Relu Fenechiu in dosarul Transformatorul

In cadrul procesului "Transformatorul", Relu Fenechiu este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata, fapte comise in perioada in care a fost actionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iasi si SC Tehnorom SRL Iasi.

Actualul ministru este acuzat ca in perioada 2002-2005 ar fi cumparat transformatoare produse in anii '70 de la un bulibasa al rromilor din comuna Grajduri, Dragos Stanesc, care le strangea din toata tara la pret de fier vechi.

Fenechiu le-ar fi vopsit si le-a vandut la Electrica Moldova, unde participau si firme ale altui liberal, Cristian Adomnitei. Pe langa transformatoare din anii '70-'80, revopsite, Relu Fenechiu mai vindea si intrerupatoare din anii '60-'70.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Fenechiu proces Transformatorul, #Relu Fenechiu proces, #Relu Fenechiu Transformatorul , #ministrul Transporturilor