Fenechiu face experimente cu trenul: Ajungi de la Bucuresti la Constanta in 3 ore

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 18:18
2982 citiri
Fenechiu face experimente cu trenul: Ajungi de la Bucuresti la Constanta in 3 ore

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a demonstrat ca distanta Bucuresti-Constanta poate fi parcursa in mai putin de trei ore cu trenul, fiind insa vorba de un experiment pentru perioada vacantei de 1 Mai.

Patru trenuri rapide vor lega Bucurestiul de litoral, calatoria urmand sa dureze doua ore si 40 de minute, fata de aproape cinci ore, cat dura pana acum, potrivit Digi 24.

Primele trenuri rapide au pornit in acesta dimineata spre Constanta, ajungand la destinatie in mai putin de trei ore.

"L-am numit 'experiment' pentru ca am fost provocat la o emisiune televizata, mi s-a propus si am considerat-o o propunere binevenita", a declarat Fenechiu intr-o conferinta de presa, referindu-se la reducerea distantei cu trenul de la Bucuresti la Constanta.

Autoritatile au beneficiat de sprijinul Jandarmeriei pentru a descuraja hotii de componentele de cale ferata.

Potrivit ministrului, aceste actiuni au avut loc fara alocari bugetare. "Toate aceste eforturi s-au facut fara alocari bugetare. Jandarmii pazesc calea ferata fara sa existe o suma suplimentara de la buget sau de la CFR Infrastrucura. Exista un sprijin din partea Jandarmeriei, acest sprijin gratuit nu poate dura la nesfarsit", a precizat Fenechiu, care spera ca va avea sprijinul premierului Ponta pentru a gasi banii necesari in continuare.

Intrebat despre posibiliutatea extinderii catre alte trasee, Fenechiu a replicat: "Nu imi pot asuma faptul ca voi dubla sau tripla viteza tuturor trenurilor".

Maine, si ministrul Relu Fenechiu va merge cu trenul de la Bucuresti la Constanta, dupa ce nu mai calatorit cu trenul de trei-patru ani, conform declaratiilor sale.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Fenechiu tren Bucuresti Constanta, #Relu Fenechiu trenuri , #ministrul Transporturilor