Fenechiu ii raspunde lui Basescu: Master Planul General pentru Transport exista din 2012 (Video)

Marti, 23 Iulie 2013, ora 22:23
2300 citiri
Fenechiu ii raspunde lui Basescu: Master Planul General pentru Transport exista din 2012 (Video)
Foto: Ziare.com

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu raspunde declaratiilor de luni ale presedintelui Traian Basescu si arata ca Master Planul General de Transport a fost incheiat inca din aprilie 2012.

Fenechiu a precizat, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca face o precizare privitoare la recentele acuzatii formulate de presedintele Traian Basescu in legatura cu elaborarea Master Planului General de Transport, in perioada in care liberalul a condus Ministerul Transporturilor.

Basescu il tine pe Ponta interimar pana pe 23 august. Silaghi, un om fara performanta

"Contractul de consultanta pentru elaborarea Master Planului General de Transport a fost incheiat in aprilie 2012 cu liderul mondial in domeniu AECOM, dupa ce in 2011 Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat primul contract de consultanta care avea acelasi obiectiv, si anume elaborarea Master Planului General de Transport.

(...) AECOM a promis ca va face tot posibilul ca versiunea preliminara a 'Raportului privind Master Planul pe termen scurt, mediu si lung' pentru domeniile rutier, feroviar, aerian, naval si multimodal sa fie transmisa in prima jumatate a lunii august, astfel incat proiectele respective sa intre in discutii pentru exercitiul financiar 2014-2020 cu reprezentantii Comisiei Europene, intalnire care va avea loc la sfarsitul lunii august", a punctat Relu Fenechiu.

Traian Basescu a declarat, luni, "pentru ca tot l-am pierdut pe geniul domnului Fenechiu", ca printre marile probleme de la Transporturi se numara si "lipsa Master-Plan pentru Transport".

Fenechiu ii raspunde lui Basescu: Doar pe niste aprecieri nu putem accepta sau refuza un ministru

Fostul ministru al Transporturilor a mai spus si ca a intreprins "toate demersurile pentru implementarea unui proiect necesar in vederea dezvoltarii unui sistem eficient de transport durabil, flexibil si sigur si in Romania

"Imi rezerv dreptul de a intreba care este perioada analizata si catalogata de domnul presedinte drept un esec: anul 2011, cand a fost reziliat contractul de consultanta initial sau anul 2012 cand s-au derulat etapele necesare incheierii unui nou contract de consultanta si eforturile de devansare a unor termene astfel incat la urmatoarele discutii cu reprezentantii CE, Ministerul Transporturilor sa se prezinte cu propunerile de proiecte pentru finantarea din perioada 2014-2020?", a intrebat Relu Fenechiu.

F.N.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Fenechiu raspuns Basescu, #Fenechiu Master Plan Transporturi, #Basescu declaratii Fenechiu , #ministrul Transporturilor