Fenechiu: Imi dau demisia chiar acum, daca face si Basescu acelasi lucru!

Duminica, 31 Martie 2013, ora 21:08
4745 citiri
Fenechiu: Imi dau demisia chiar acum, daca face si Basescu acelasi lucru!
Foto: Romania Tv

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, l-a atacat, duminica, pe presedintele Traian Basescu, numindu-l un om fara principii si acuzandu-l ca a trecut cu vederea multe ilegalitati.

In plus, el a precizat ca isi da demisia instant, daca si seful statului va face acelasi lucru.

"Imi dau demisia chiar acum, daca isi va da si Basescu demisia odata cu mine", a sustinut ministrul liberal, duminica seara, la Romania TV.

In plus, el a facut numeroase atacuri la adresa presedintelui tarii.

"Basescu are o problema personala cu mine, el a demis multi ministrii liberali si ar face asta cu mine chiar si in aceasta noapte. Ca sa ai o discutie principiala, trebuie sa ai principii, iar el nu are asa ceva. Nu m-a interesat ce are cu mine, nu m-am gandit la asa ceva, insa eu am gasit cateva musuroaie acolo", a spus Relu Fenechiu.

"Eu am spus ca am gasit o serie intreaga de ilegalitati majore, nu ca sunt facute sau nu cu avizul lui Basescu. Avem toti banii pe care trebuia sa-i cheltuim la Programul Operational Sectorial ori cheltuiti prost, ori necheltuiti si suntem in situatia in care nu avem aproape nicio companie performanta. Am descoperit lipsuri mari. Basescu a inchis ochii la multe dintre ele", a acuzat Fenechiu.

El a dat exemplu situatia de la Metrorex, unde au fost incheiate contracte de sute de milioane de lei anual, pentru consultanta, data unei societati, Metroul SA, care este apropiata de democrat-liberalul Gheorghe Udriste, care este chiar directorul Metrorex.

"In plus, cum va explicati ca CFR Marfa nu a castigat niciun contract, iar in jumatate de luna de management privat am obtinut deja doua? Au existat intelegeri cu competitorii sa piarda in favoarea lor. E cea mai competitiva societate de transport, dar are datorii uriase, de-aia o privatizam. Eu consider ca trebuie sa fiu manager la minister, nu justitiar", a sustinut ministrul Transporturilor.

El a mai precizat ca niciunul dintre cei care conteaza pentru el nu i-a cerut demisia, ci doar Basescu si aliatii sai.

"Am discutat cu Antonescu si Ponta despre aceasta situatie si mi-au spus foarte clar sa-mi fac treaba si ca voi avea probleme doar daca nu imi voi face treaba la minister. Daca s-ar pune problema sa se puna presiune de la Bruxelles, de la Comisia Europeana sa imi dau demisia, va dati seama ca nu ma tin cu dintii de scaunul asta", a subliniat Relu Fenechiu.

Legat de scandalul cu avionul prezidential, ministrul a spus ca presedintele Romaniei trebuie sa zboare cu o aeronva care sa fie si eficienta, pentru ca, in prezent, costurile ei sunt uriase.

"Exista o solutie mai economica, daca mergem pe varianta Airbus la Tarom, sa fie conformata o aeronava in sistem VIP si sa fie folosita si de Basescu, si de Ponta.

Costurile vor fi mai mici, ar putea face si alte curse in timpul in care nu e folosit de oficiali, si e si mai sigura, pentru ca e o aeronava noua", a precizat ministrul, caruia i s-a adus acuzatii de catre presedinte ca a iesit public si a precizat ca aeronava prezidentiala de la Tarom necesita costuri de intretinere de 22,6 milioane de lei.

Basescu vrea ca Fenechiu sa plece acasa

Presedintele Traian Basescu a cerut, pe 12 martie, in mesajul adresat Paralamentului pe tema aderarii Romaniei la spatiul Schengen "indepartarea din Guvern a ministrilor cu dosare penale".

"Eu nu acuz pe nimeni, dar pentru unele state e greu de inteles de ce nu reusim sa punem in afara Executivului un cetatean care are probleme cu Justitia si sa il aducem inapoi imediat ce Justitia se pronunta in favoarea lui", a spus seful statului.

Relu Fenechiu a fost acuzat in dosarul "Transformatorul" de complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata.

Conform DNA, intre anii 2002 si 2005, el ar fi cumparat transformatoare produse in anii '70 de la un bulibasa al rromilor din comuna Grajduri, Dragos Stanescu.

Acesta le strangea din toata tara la pret de fier vechi, in timp ce senatorul PNL le-a vopsit si le-a vandut la Electrica Moldova, unde participau si firme ale altui liberal, Cristian Adomnitei.

Relu Fenechiu a declarat, marti, ca va indeplini dorinta presedintelui Traian Basescu de a demisiona din functie doar daca nu va rezolva problema privatizarii CFR Marfa si deblocarea Programului Operational Sectorial (POS) Transporturi pana la mijlocul lunii iunie, termenul dat de premierul Victor Ponta.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Relu Fenechiu atacuri Basescu, #Fenechiu demisie Basescu, #Fenechiu atacuri Basescu, #Fenechiu declaratii Basescu , #ministrul Transporturilor
Comentarii